Pereiti į pagrindinį turinį

J.Petraitis „Humanoje“ jautėsi kaip namie

2009-04-29 16:48
J.Petraitis „Humanoje“ jautėsi kaip namie
J.Petraitis „Humanoje“ jautėsi kaip namie / Kęstučio Vanago (BFL) nuotr.

Trečiadienį Vilniaus 1-asis apylinkės teismas pradėjo narplioti milijonieriaus Juozo Edvardo Petraičio įvykdytos vagystės iš „Humana“ parduotuvės detektyvą. Teisme aiškėja, kad buvęs kandidatas į prezidentus ne tik mėgdavo apsipirkti šio dėvėtais drabužiais prekiaujančio tinklo parduotuvėse, bet ir yra bandęs anksčiau išnešti iš jos drabužių nesusimokėjęs.

Prašė uždaro posėdžio

Pats J.Petraitis teisme nepasirodė. Pasak jo gynėjo, jis ryte pasijuto blogai,  todėl paprašė bylą nagrinėti be jo. Teisėjui suabejojus, ar galima objektyviai išnagrinėti bylą nedalyvaujant kaltinamajam, milijonieriaus advokatas pareiškė: „aš žinau visas aplinkybes“. „Kartu buvote?“, - paklausė teisėjas Robertas Rainys. „Ne, bet aš bylai ruošiausi“, - paraudo gynėjas.

Bylą nuspręsta nagrinėti J.Petraičiui nedalyvaujant. Bet su sąlyga, kad jo raštu teismui pateikti parodymai bus aiškūs ir nuoseklūs. „Perskaičiau jo parodymus, esančius byloje. Prirašyti du lapai, bet nieko nesupratau“, - kalbėjo teisėjas.

Kai buvo nuspręsta bylą nagrinėti be kaltinamojo, J.Petraičio advokatas pateikė dar vieną staigmeną. Jis paprašė bylą nagrinėti uždarame teismo posėdyje, nes neva teismui bus pateikti faktai apie J.Petraičio asmeninį gyvenimą, kurie gali pakenkti jo asmens duomenų saugumui. Šis prašymas buvo atmestas. „Nematau nieko tokio, apie ką visuomenė neturėtų žinoti“, - savo sprendimą motyvavo R.Rainys.

Apsipirkinėjo kelis metus

J.Petraičio atstovas teigė, kad  „Humanos“ parduotuvėse jo ginamasis apsipirkinėja jau kokius 4-5 metus, nuo to laiko, kai jam priklausančias patalpas Gedimino prospekte buvo išnuomavęs vienai šio tinklo parduotuvei.

Kovo 29-ąją apie 15.30 val. jis užsuko į parduotuvę Žirmūnų gatvėje. Išsirinko keturis ar penkis marškinius ir nusinešė juos į matavimosi kabiną. Kadangi nei vieni marškiniai jam netiko, pakabino juos į vietą ir jau ėjo iš parduotuvės. Tada, J.Petraičio teigimu, prie jo ir prisikabino pardavėja.

Pirma, jis buvo apkaltintas odinio palto vagyste, o po to ji pradėjo rėkti, kad vyras bando pavogti marškinius. Į konfliktą įsikišusiam apsaugos darbuotojui J.Petraitis pasiūlė nueiti į persirengimo kabiną ir įrodyti, kad jis vilki savais marškiniais. Kai jis juos nusirengė, pardavėja čiupo už jų ir kažkur nubėgo, o vėliau grįžo su visai kitais marškiniais.

J.Petraičiui priklausančių taip niekas ir neatidavė. „Ji prieš metus mane mėgino apkaltinti vagyste, tą patį daro ir dabar“, - savo pasiaiškinime policijai rašė milijonierius.

Pasak verslininko gynėjo, norėdamas išvengti konflikto, vyras siūlė sumokėti už neva bandytus pavogti marškinius, tačiau pinigų niekas neėmė. Į parduotuvę iškviesti policijos pareigūnai išvežė J.Petraitį į komisariatą.  
 
Pabėgo su svetimais marškiniais

Trečiadienį teisme liudijusi pardavėja Jolanta Taujanskienė sakė, jog jų parduotuvėje J.Petraitis buvo pastovus klientas.

Ji jį įsiminusi ne tik dėl to, kad matydavo per televiziją, bet ir todėl, kad prieš pustrečių metų šis iš parduotuvės jau išėjo su sukeistais marškiniais. Tada, pareiškęs, kad pardavėja apsirinka, verslininkas tiesiog pabėgo iš parduotuvės.

Kovo 29-ąją J.Taujanskienė teigė mačiusi, kaip J.Petraitis į matavimosi kabiną nusinešė trejus marškinius – žydros, geltonos spalvos bei baltus su oranžinėmis juostelėmis, o iš kabinos išnešė dvejus – žydrus ir geltonus. Baltais jis buvo apsivilkęs pats.

Kilus konfliktui, pasak pardavėjos, J.Petraitis ją tėškė į stiklines duris, stumdė, aiškino, kad ji turi psichologinių problemų.

Panašius žodžius jis jai kartojo ir policijos komisariate, teigdamas, kad „Humana“ jam yra skolinga ir jis iš jos gali imti ką panorėjęs. „Jūs neįsivaizduojate, kokį jis man darė psichologinį spaudimą“, - kalbėjo moteris.

Vėliau, atėjus apsaugos darbuotojui, verslininkas sutiko nusivilkti nesavus marškinius, bet vis įrodinėjo, kad jie parduotuvei nepriklauso.

„Jie buvo be etiketės, o ant žydrų marškinių kabojo prisegta etiketė, tačiau sena, tokių parduotuvėje mes nebenaudojame“,  - aiškino J.Taujanskienė.

Jos teigimu, etiketės panašios, skiriasi tik popierius ant kurio jos atspausdintos. Į teismo posėdį liudytoja atnešė naujos etiketės pavyzdį, tačiau pasirodė, kad jis yra toks pats, kaip ir pridėtas prie bylos. „Jie ne tą pateikė. Šį aš jiems daviau palyginimui“, - sakė pardavėja.

Šiuo faktu bandė pasinaudoti J.Petraičio advokatas, pareiškęs, kad policininkai nepateikė reikiamų įrodymų. „Ir policininkai beraščiai, ir jūsų Petraitis beraštis“, - advokatui pareškė teisėjas.

Kitas teismo posėdis numatytas gegužės 14 dieną. Iki to laiko bus bandoma išsiaiškinti, kur dingo J.Petraičio prikabinta etiketė, taip pat liudys dvi konfliktą mačiusios pardavėjos bei policijos pareigūnai.      

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų