Pereiti į pagrindinį turinį

J.Žeimienė kaltinama vagyste

2009-02-05 09:00
J.Žeimienė kaltinama vagyste
J.Žeimienė kaltinama vagyste / Mindaugo Ažušilio nuotr. Skandalas: į Vilniaus vicemero postą nusitaikiusi Vilniaus miesto tarybos narė J.Žeimienė įtariama neteisėtai pasisavinusi daugiau nei 2 mln. litų.

Vilniaus vicemero posto, kuruojančio miesto paslaugų ir ūkio sritis, siekianti Jūratė Žeimienė įtariama neteisėtai su kitais asmenimis pasisavinusi 2,3 mln. litų.

Pinigai plauti per Kaliningradą

Pinigus moteris esą paėmė iš bendrovės "Būsto investicijų valdymas", kuriai vadovavo iki šių metų pradžios, tačiau bedrovės akcijas vėliau pardavė koncernui "Rubicon group" priklausančiai bendrovei "City Service". Ši kreipėsi į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT) dėl galimos J.Žeimienės nusikalstamos veikos.

"Perėmę bendrovės "Būsto investicijų valdymo" valdymą išsiaiškinome, kad buvusi bendrovės akcininkė ir direktorė, sudarė sutartį ir pasirašė aktus, kurių pagrindu vienai Kaliningrado srityje registruotų įmonių už galbūt fiktyvias žodines konsultacines paslaugas buvo išmokėta 2,3 mln. litų", – sakė "City Service" generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas.

Pinigai praeitų metų pabaigoje ir šių metų pradžioje buvo grynaisiais išmokami įmonės kasoje asmenims, kurie gautus pinigus galėjo pasisavinti ir pasidalyti su galimo finansinio nusikaltimo organizatoriais, taip pat ir pačia J.Žeimiene.

Apčiuopė ryšius su nusikalstamu pasauliu

Galimi finansinių nusikaltimų faktai paaiškėjo bendrovei "City Service" įsigijus 99,9 proc. bendrovės "Fervėja" akcijų. "Fervėjai" priklauso 100 proc. "Būsto investicijų valdymo" akcijų. "Būsto investicijų valdymas" valdo keturias Vilniaus komunalines bendroves: "Karoliniškių būstas", "Viršuliškių ūkis", "Naujamiesčio būstas" ir "Antakalnio ūkis".

"FNTT pareigūnams perdavėme "City Service" teisininkų ir finansininkų surinktą medžiagą apie galimą finansinių machinacijų grandinę", – teigė Ž.Lapinskas.

Bendrovės FNTT perduotoje medžiagoje yra duomenų, atskleidžiančių galimus Vilniaus miesto valdžios atstovų ir organizuoto nusikalstamo pasaulio ryšius.

Skundą vadina susidorojimu

Pati tarybos narė atsisakė komentuoti, kaip pradingo iš jos valdytos bendrovės daugiau nei 2 mln. litų.

"Aš nekomentuoju. Bus kaip paprastai, "galbūt", "tariamai", daug burbulo, daug oro. Niekas net neatsiprašė, kai gavau pažymas, kad aš tikrai nekalta. Tai yra jų ("City Service" – red. past.) susidorojimas su manimi kaip su tarybos nare", – gynėsi J.Žeimienė.

Kodėl verslininkams, kuriems ji pati pardavė bendrovę, prireikė susidoroti su ja kaip su politike, J.Žeimienė neatsakė.

Pagal "City Service" vadovų pateiktą medžiagą FNTT pradėjo ikiteisminį tyrimą. Jį prižiūri Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra, tačiau tyrimo kol kas nekomentuoja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų