Pereiti į pagrindinį turinį

Kaimo sodyba Joninėms? Pamirškite!

2013-06-22 10:00
Kaimo sodyba Joninėms?         Pamirškite!
Kaimo sodyba Joninėms? Pamirškite! / Shutterstock nuotr.

Norintys praleisti Jonines kaimo turizmo sodyboje, bet jos dar neužrezervavę jau sunkiai ras laisvų vietų. Sodybų savininkai pataria tokioms šventėms sodybos pradėti ieškoti bent prieš dvi savaites, o jei įmanoma – ir dar anksčiau.

Daugelio sodybų savininkai rezervacijų Joninių savaitgaliui sulaukė jau prieš keletą savaičių. Kai kurie, paklausti, ar galima Joninėms išsinuomoti jų sodybą, netgi nustemba, kad žmonės likus mažiau nei savaitei dar to teiraujasi.

Sodybos kaina priklauso nuo sodybos kokybės, teikiamų patogumų ir pramogų. Taip pat nuo metų laiko ir dienos, kada sodybą norima išsinuomuoti. Savaitgaliais ar švenčių dienomis nuoma didesnė, todėl per Jonines sodybų nuomos kainos taip pat kyla. Nepaisant to, beveik visos sodybos vis tiek išnuomojamos. Kainos svyruoja nuo poros šimtų iki kelių tūkstančių litų už visos sodybos nuomą. Už žmogų gali tekti sumokėti nuo dvidešimties iki kelių šimtų litų dienai.

Tačiau prieš pat Jonines išsinuomoti sodybą beveik neįmanoma, nepriklausomai nuo jos kokybės, vietos ar kainos.

Lietuvos kaimo turizmo asociacijos, vienijančios daugiau kaip pusę Lietuvos kaimo turizmo sodybų savininkų, administratorė Vilma Strumskienė nurodė, kad kai kurios sodybos netgi rengia masines Joninių šventes. Sodyba nenuomojama konkrečiam žmogui, bet joje surengiamas koncertas, pramogų ir atrakcijų šventės svečiams. Taip pat šventės svečiai gali susipažinti su sodybos paprastai teikiamais patogumais ar siūlomomis laisvalaikio veiklomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų