Pereiti į pagrindinį turinį

Kaimynus sukiršino nauji vartai

2010-10-06 13:39
Konfliktas: šių vartų statybas inicijavę vilniečiai tikina, kad tai padaryta sutarus su visais namo gyventojais, bet vienas kaimynas tvirtina priešingai.
Konfliktas: šių vartų statybas inicijavę vilniečiai tikina, kad tai padaryta sutarus su visais namo gyventojais, bet vienas kaimynas tvirtina priešingai. / Luko Miknevičiaus nuotr.

Įvažiavimą į vieną Totorių gatvės kiemą užstoję vartai ne tik panaikino nemokamą automobilių stovėjimo aikštelę, bet ir įskėlė nesantaikos ugnį tarp vietos gyventojų.

Prašalaičiams vietos neliko

Nemokama automobilių aikštele šalia Totorių gatvės 5-u numeriu pažymėto namo mėgdavo pasinaudoti Lietuvos banko darbuotojai, kiti į darbus senamiestyje iš atokesnių rajonų atvykstantys vilniečiai.

Neseniai tokios galimybės neliko – namo gyventojai ties įvažiavimu į kiemą pastatė vartus.

Tai jie padarė ne vien dėl to, kad kiemas nuolatos būdavo užkimštas prašalaičių automobilių. Čia buvo pamėgę lankytis ir benamiai, dėl įvairių incidentų ne kartą teko kviesti policiją.

Vartų statybas inicijavę vilniečiai tikina, kad viskas padaryta sutarus su visais namo gyventojais ir pagal įstatymų reikalavimus. Tačiau vienas kaimynas aiškina, kad vartai įrengti neteisėtai, o gyventojų sutikimas gautas apgaule.

Svaidosi kaltinimais

Į "Vilniaus dienos" redakciją kreipėsi Totorių gatvės 5-u numeriu pažymėto namo gyventojas Vygandas Šimbelis. Jis tikina, kad vartų įrengimą inicijavę Valentinas ir Justas Bartašiūnai siekia užgrobti šį senamiesčio kiemą.

Pasak V.Šimbelio, pastačius vartus dalis gyventojų negali įeiti į kiemą, statyti automobilių, naudotis sandėliukais, išpilti šiukšlių į konteinerį. Raktus ir vartus automatiškai atidarantį pultelį esą gauna tik tie, kurie sutinka sumokėti niekuo nepagrįstą mokestį.

"Bartašiūnai ant atskiro popieriaus lapo surinko kiemui aptverti reikalingus kaimynų parašus, pakišo juos po jiems naudingu aptvaro brėžiniu ir taip gavo leidimus statyti vartus ir tvorą. O namo gyventojai, tikėjęsi aptverto ir saugesnio namo bei kiemo, gavo užvertus vartus be galimybės patekti į kiemą", – piktinosi V.Šimbelis.

Nepatenkintas tik vienas

Tačiau J.Bartašiūnas dienraštį tikino, kad D.Šimbelio kaltinimai – laužti iš piršto. Esą sprendimą pastatyti vartus gyventojai kartu priėmė dar prieš keletą metų, o tam prieštarauja tik vienas V.Šimbelis.

Pasak J.Bartašiūno, vartais nepatenkintas vilnietis savo butą nuomoja vienos bendrovės biurui, todėl jam nepatinka sąlygą, kad vienam butui skiriama tik viena vieta automobiliui.

"Visi, kas norėjo, pasiėmė pultelius ir jais naudojasi. O kai kurie savo butuose įrengia biurus ir nori statyti po 5–7 mašinas. Statyti vartus gyventojai sutarė bendrai, jokio didelio konflikto nėra. Vienintelis V.Šimbelis yra nepatenkintas", – tikino J.Bartašiūnas.

Pasak jo, vartais susirūpino ir Lietuvos banko darbuotojai – skambino ir klausė, kodėl nebegali šiame kieme statyti automobilių. "Negalima ir viskas. O kodėl turėtų būti galima?" – stebėjosi vilnietis.

Skamba grasinimai

Konfliktas dėl šio Totorių gatvės kiemo jau pasiekė tokį lygį, kad abi pusės viena kitą kaltina grasinimais susidoroti. Anot V.Šimbelio, Bartašiūnai šantažuoja kaimynus, juos užgaulioja ir grasindami gauna reikalingus parašus.

"V.Šimbelis yra žmogus iš nežinia kokios planetos. Jis tokius pačius kaltinimus yra surašęs ir policijai, tačiau visus tyrimus policija nutraukė, nes jiems nėra jokio pagrindo. Daug įdomiau, kad V.Šimbelis savo butą nelegaliai nuomoja biurams", – atkirto J.Bartašiūnas.

Pasak jo, pats V.Šimbelis ne kartą grasino, girdint kaimynams net žadėjo J.Bartašiūną "pakabinti ant šakos". O kartą buvo supjaustytos visos J.Bartašiūno automobilio padangos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų