Pereiti į pagrindinį turinį

A. Kaminskas: dar yra policininkų, kurie nesupranta savo paskirties

2013-03-20 10:30
A. Kaminskas: dar yra policininkų, kurie nesupranta savo paskirties
A. Kaminskas: dar yra policininkų, kurie nesupranta savo paskirties / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Algirdas Kaminskas teigia, kad policijos prestižui kenkiančius pareigūnus nuo atleidimo gali apsaugoti tik įstatymas.

– Ar policijoje gali dirbti teisiamas pareigūnas? – paklausė „Kauno diena“ A.Kaminsko.

– Pareigūnų nušalinimo nuo pareigų klausimus sprendžia prokurorai ir teismai. Man būtų neetiška komentuoti jų sprendimus. Bet iš moralinės pusės toks pareigūnas atrodo nekaip. Tokios istorijos policijos institucijai prestižo neprideda.

– Kokių veiksmų imamasi, kad prestižui kenkiančių pareigūnų neliktų?

– Jei yra teisinis pagrindas, mes atleidžiame. Bet jei pradėta byla arba ji perduota teismui, sprendimą atleisti iš darbo galima priimti tik įsiteisėjus teismo nuosprendžiui, o teismo procesai užsitęsia. Jeigu pareigūną atleistume nesulaukę įsiteisėjusio teismo nuosprendžio, jis į darbą sugrįžtų per teismą su visais padariniais. Tada prasidėtų teismai dėl išeitinės kompensacijos arba priverstinės pravaikštos.

– Apie bylas, į kurias įsipainioję pareigūnai, girdime vis dažniau. Ar pareigūnai dažniau nusikalsta, ar dedama daugiau pastangų tiems nusikaltimams išaiškinti?

– Daug pastangų deda ir Imuniteto tarnyba, ir komisariatų viršininkai, kad su nusižengiančiais pareigūnais būtų atsisveikinta. Nežinau, ar kokia kita institucija skiria tiek dėmesio tokiems dalykams viešinti ir išaiškinti. Tokių bylų yra, nes dar yra pareigūnų, kurie nesupranta savo paskirties ir savo profesijos pasirinkimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų