Pereiti į pagrindinį turinį

„Kapinių priežiūros“ direktoriaus konkursą narstys prokurorai

2012-03-17 08:50
„Kapinių priežiūros“ direktoriaus konkursą narstys prokurorai
„Kapinių priežiūros“ direktoriaus konkursą narstys prokurorai / V.Molis. Artūro Morozovo nuotr.

Teisėsaugininkai aiškinsis savivaldybės įmonės „Kapinių priežiūra“ direktoriaus konkurso peripetijas. Įtarimų sukėlė, kad jo laimėtojas ir konkurso komisijos pirmininkas – partijos Tvarka ir teisingumas atstovai.

Įtarimai klastote

Kauno apygardos prokuratūra vakar gavo miesto tarybos Darbo partijos frakcijos prašymą išsiaiškinti, ar renkant savivaldybės įmonės „Kapinių priežiūra“ direktorių nebuvo suklastoti konkurso dokumentai.

Pasak tarybos nario Ryčio Šatkausko, įtariama, kad konkurso komisijai vadovavęs Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, partijos Tvarka ir teisingumas narys Vygaudas Molis pagelbėjo savo partijos kolegai Algirdui Verbickui laimėti konkursą. Praėjusią kadenciją A.Verbickas ėjo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas.

„Įtarimų kilo, nes vienas konkurso dalyvių pranešė turėjęs du kartus pasirašyti ant protokolo – abiejuose dokumentuose konkurso dalyvių vertinimo balai buvo skirtingi. Vadinasi, galėjo būti, kad, komisijai susumavus rezultatus ir laimėjus ne tam pretendentui, kurį protegavo V.Molis, buvo sukurptas naujas protokolais su galbūt pakoreguotais vertinimo duomenimis“, – svarstė R.Šatkauskas.

Palygino su buldozeriu

Konkurso rezultatus vienas dalyvių apskundė Kauno apygardos administraciniam teismui. „Tarybos posėdyje, kuriame buvo tvirtinami konkurso rezultatai ir į “Kapinių priežiūros„ vadovo postą skiriamas A.Verbickas, siūlėme neskubėti ir palaukti teismo išvadų, bet direktorius buvo paskirtas buldozeriniu principu“, – pasakojo R.Šatkauskas.

Jo teigimu, Tvarkos ir teisingumo frakcija jau anksčiau spaudė kitus valdančiosios koalicijos partnerius dėl to, kad „Kapinių priežiūrai“ vadovautų šios partijos žmogus. Kitu atveju netgi grasino pasitraukti iš valdančiosios koalicijos. „Darbo partijos frakcija merui Andriui Kupčinskui dėl šio klausimo pasiūlė paramą, bet akivaizdu, kad miesto vadovas pasidavė spaudimui“, – atkleidė politikos užkulisius R.Šatkauskas.

Jis taip pat stebėjosi, kad nauja kandidatūra buvo paskirta nelaukiant Specialiųjų tyrimų tarnybos pažymos, liudijančios apie nepriekaištingą kandidato į vadovo postą reputaciją.

Pavadino nesąmonėmis

R.Šatkausko išsakytus įtarimus V.Molis pavadino nesąmonėmis. „Baigėsi sovietinės santvarkos laikai, kai buvo galima ką nors proteguoti. Kiti dalyviai, kurie pralaimėjo konkursą, sako buvę nustebę, kaip viskas sklandžiai praėjo“, – tvirtino V.Molis.

Jis kategoriškai neigė, kad buvo klastojami duomenys. „Iš septynių konkurso dalyvių du neatėjo, todėl vieni komisijos nariai prie jų pavardžių žymėjo brūkšnį, o kiti parašė “neatėjo„. Norėdami stilistiškai suvienodinti protokolus, viską perrašėme iš naujo, pakvietėme dalyvius dar kartą pasirašyti, o vertinimai liko tokie patys“, – tikino V.Molis.

Priminus, kad konkursą laimėjo jo partijos kolega, V.Molis atšovė, kad tai nieko nereiškia. „Nusišalinti dėl to tikrai nereikia, interesų konfliktas galėtų kilti, jei dalyvautų giminės ar šeimos nariai“, – įsitikinęs V.Molis.

A.Verbickas komentuoti konkurso rezultatų nenorėjo. „Esu ūkio žmogus ir politinės intrigos manęs nedomina. Konkursas vyko sklandžiai, aukštu lygiu. Esu pasirengęs eiti naujas pareigas“, – tepasakė konkurso nugalėtojas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų