Pereiti į pagrindinį turinį

Karštis sujaukė sostinės savivaldybės darbą

2010-07-27 08:03
Paprasta: sugedus sistemai, į miesto savivaldybę atėjusių interesantų dokumentai buvo pildomi ranka.
Paprasta: sugedus sistemai, į miesto savivaldybę atėjusių interesantų dokumentai buvo pildomi ranka. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Vilniaus valdžia ir 700 savivaldybės tarnautojų pirmadienį negalėjo naudotis internetu, miesto interneto puslapis buvo nepasiekiamas, o interesantų dokumentai buvo įregistruojami ranka. To priežastis – perkaitusi serverio kondicionavimo sistema.

Sistema neatlaikė karščio

"Savaitgalį sugedo serverio šaldymo įranga. Temperatūra buvo pakilusi iki 40 laipsnių karščio. Serveriai paprastai dirba esant 20 laipsnių temperatūrai. Todėl serveris neveikia", – pirmadienio popietę dienraščiui aiškino savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus specialistas Anton Nikitin.

Jo teigimu, dėl šios priežasties pirmadienį į darbą atėję savivaldybės tarnautojai negalėjo naudotis internetu ir elektroniniu paštu. Savivaldybės interneto svetainė taip pat neveikė.

Į savivaldybę atėjusių vilniečių prašymų ir įvairių dokumentų nebuvo galima suvesti į savivaldybės informacinę sistemą. Visi interesantų dokumentai buvo registruojami ranka. Tik sutaisius techniką, gyventojų atneštus dokumentus žadama perkelti į kompiuterius.

Problemos nesureikšmina

Ar dingęs internetas nesutrikdė savivaldybės darbo? Administracijos direktorius Vytautas Milėnas sakė, kad didelių nesklandumų įstaigoje dėl to nekilo ir siūlė neteikti šiai bėdai pernelyg daug reikšmės.

"Žmonės daugiau padirbės su dokumentais. Vasarą interesantų nedaug. Juos visus priimsime ir paslaugas suteiksime laiku. Nereikia čia kažko tokio ieškoti. Kartais ir laikraštyje kas nors sugenda. Aišku, negerai, bet bus pataisyta ir viskas veiks. Tai yra paprastas techninis vėdinimo klausimas. Tai nesusiję su kokiomis nors informacinėmis sistemomis", – kalbėjo V.Milėnas.

Kaip dingusio interneto bėdą sprendė savivaldybės viešieji ryšiai, kuriems tenka platinti informacinius pranešimus? Skyriaus specialistas A.Nikitin tikino, kad jis ir kolegos pirmadienį daugiau naudojosi telefonais.

"Kompiuteriai veikia, nėra tik interneto, taigi darbo priemonės pranešimams rašyti yra. Šiandien dar nebuvo poreikio platinti jokių pranešimų, tačiau jeigu prireiktų, galėsime nubėgti į "Europą". Ten veikia belaidis internetas", – pirmadienį kalbėjo pašnekovas.

Be interneto – pirmąkart

Specialistas sakė neprisimenantis atvejo, kad savivaldybė liktų be interneto visai dienai.

A.Nikitin teigimu, serverio kondicionavimo sistemą 2007-aisiais įrengė bendrovė "Yglė". Trejus metus technika veikė be sutrikimų, o savaitgalį netikėtai sugedo. Pasak savivaldybės darbuotojo, įrengiant sistemą, jai buvo suteikta penkerių metų garantija, todėl pirmadienį kreiptasi į bendrovę, kad jos meistrai atvažiuotų ir sutaisytų įrangą.

"Kiek mums žinoma, visame mieste yra tokių bėdų dėl šaldymo įrangos. Daug kur šaldymo įrangos genda – parduotuvėse, pastatuose. Dabar esame eilėje ir laukiame meistrų. Kas penkiolika minučių skambiname ir skubiname, kad jie greičiau pas mus atvažiuotų, tačiau kol kas dar neatvažiavo", – pirmadienį apie 14 val. guodėsi savivaldybės viešųjų ryšių specialistas.

Vis dėlto vėliau "Yglės" darbuotojai atvyko į savivaldybę ir kondicionavimo sistemą sutvarkė. Internetas savivaldybėje pradėjo veikti prieš pat darbo dienos pabaigą – apie pusę penkių vakaro. Kiek vėliau buvo atgaivinta ir Vilniaus savivaldybės interneto svetainė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų