Katastrofiška padėtis Vilniuje: mediniais rąstais ramstomi balkonai

  • Teksto dydis:

LNK žurnalistas parengė reportažą prie daugiabučio-„žvaigždės“, kurį taip įvardija gyventojai. Taip vadinamas jis todėl, kad turi išskirtinį balkoną – paremtą rąstais.

„Kada čia atsirado?“ – klausė kalbinta praeivė.

„Mėgėjiškai, pavojingai, išvis nepastebėjau. Vienas žingsnis iki nelaimės“, – sakė kitas sutiktas praeivis.

„Pats parėmimas lenta ar rąstu, ar tai – šiuolaikinis metodas, kaip manote?“ – klausė žurnalistas.

„Ne, tikrai nešiuolaikinis būdas. Tą balkoną turėtume demontuoti, jeigu jis yra ramstytas. Jo laikančioji konstrukcija praradusi pastovumą“, – akcentavo Vilniaus savivaldybės statinių naudojimo priežiūros poskyrio vedėja Stasė Kvedarienė.

„Ką gelbėja tas parėmimas?“, – teiravosi žurnalistas.

„Tas parėmimas gelbėja, kad neįvyksta balkono griūtis“, – atsakė S. Kvedarienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Taip yra Vilniuje, kur ruošiamasi NATO viršūnių susitikimui, – lopomos gatvės. Žmonės, šioje vietoje klausia, o kaip bus su balkonais?

„Toks būdas yra pasirinktas daugiabučio namo administratoriaus ar kito valdytojo kaip laikinas sprendimas“, – teigė S. Kvedarienė.

„Gal kažkiek simboliškai ir apsaugo. Galbūt čia užprogramuota kažkokia nelaimė“, – spėjo kalbintas vyras.

„Kaip čia jis atsidūrė, reikia koloną statyti“, – siūlė išeitį kita kalbinta moteris.

„Ar esate matę kažką panašaus?“ – teiravosi žurnalistas.

„Ne, pirmą kartą“, – atsakė moteris.

„Administratorius, pagal teisės aktuose jam nustatytą pareigą, turi organizuoti darbus, užtikrinančius, kad balkonas nekeltų pavojaus. Tokių balkonų turime apie penkiolika. Daugiau balkonų yra dėl fasadų, kurie aptraukti apsauginiais tinklais“, – akcentavo S. Kvedarienė.

„Manau, turėtų būti aptverta kažkaip“, – siūlė praeivė.

„Kalbant apie balkoną, jeigu yra paremtas lenta ar basliu. Ar žmogus gali išeiti į tokį balkoną ar ne?“ – teiravosi žurnalistas.

„Tokiu balkonu neturėtų naudotis, ir valdytojas turėtų informuoti daugiabučio namo balkono naudotoją, kol neatlikti balkono remonto darbai – nesinaudoti tuo balkonu“, – atsakė S. Kvedarienė.

Praeiviai krūpteli pamatę, kiek aukštų laiko mediniai rąstai. Nuo pirmo iki ketvirto aukšto.

„Nežinau, ką seniūnija galvoja, jau daug metų. Iš pradžių buvo mažiau tų parėmimų, o dabar kiekvienas balkonas paremtas“, – sakė garbaus amžiaus praeivė.

„Nebaisu eiti pro šią pusę?“ – teiravosi žurnalistas.

„Pripratome, nekreipiame dėmesio. Anksčiau dar buvo aptverta“, – atsakė garbaus amžiaus praeivė.

Pro šį namą Smolensko gatvėje žmonės eina drąsiai. Įdomu, ką pagalvotų iš kitų valstybių atvykę svečiai liepos viduryje, per NATO susitikimą.

„Nesaugiai, labai nesaugiai“, – sakė kitos kalbintos praeivės.

Žiūrint į viršutinius aukštus matyti, kad juose yra lankomasi. Kai kur iškeltas skėtis vasarai, kai kur auginamos gėlės, kad ir kaip atrodo keistai jie – lankomi.

„Žinome tik tai apie vieną demontuotą balkoną, bet tik tada sužinojome, kai balkono naudotojas kreipėsi į savivaldybę dėl to balkono atstatymo“, – teigė S. Kvedarienė.

„Ar gali pats žmogus atstatyti ar reikia gauti viso namo gyventojų leidimą?“ – teiravosi žurnalistas.

„Jeigu suderinęs remonto darbus su daugiabučio namo valdytoju, atliks juos savo lėšomis ir užtikrins kokybišką atlikimą, – galima“, – teigė S. Kvedarienė.

Kitame namo kampe nėra balkonų, paremtų lentomis, bet vaizdas išduoda, kad ir jie yra gerokai aptrupėję.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip tai suprasti , gerb. portalo savininkai ?

Kaip  tai suprasti , gerb. portalo savininkai ? portretas
redaktoriai , prašome paaiškinti ,ką reiškia tie minusiukai prieš skaičių ,kur pabalstuota. Pvz. rodomas nykštys ' Į VIRŠŲ' ir priBkyje minusiukas . Bet palaikinus , tas minusiukas suveikia. Ir suveikia į mažėjimą , t.y. suveikia priešingai balsuotojo norui. Bet juk tai NELEISTINA , NETEISINGA .

įspūdinga!

įspūdinga! portretas
Dirbdamas vicemeru V.Benkunskas, kaip karštą bulvę mėtydamas tokių namų ir butų gyventojų skundus, net kai į jį buvo kreipiamasi su viltimi naudojantis proga, kad neadekvatus Šimašius atostogaudavo, pats yra gerokai prisidėjęs prie susidariusios padėties. Iš dalies tai yra ir jo asmeninė atsakomybė! Tačiau dar "įspūdingiau" atrodo skundų prieš daugiabučių administratorius pramoninių mastų marintoja Stasė Kvedarienė tame pačiame poste. Jei Benkunskas kažką bando spangti apie permainas, tai kas jau kas, bet Stasė Kvedarienė pirmoji turėtų lėkti lauk iš savivaldybės. Apie šią ypatą nemažai galite pasiskaityti netgi čia pat, portalo paieškoje, susiradę kelių metų senumo straipsnių.

NT chaltūra

NT chaltūra portretas
Dabartinių NT vystytojų daugiabučiai irgi su kabančiais balkonais! Kas tokius pastatus patvirtina!!! Žinant dabartinę statybų kokybę, kiek metų toks atlaikys? Pro juos jau dabar baisu eiti.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių