Pereiti į pagrindinį turinį

Kaunas laukia prancūzų

2009-03-26 09:00
Kaunas laukia prancūzų
Kaunas laukia prancūzų / Tomo Raginos nuotr. Apsiginklavo: G.Lukauskienė teigė, kad "Pizza Jazz" restoranas prieš futbolo varžybas pasirūpino, kad netrūktų gėrimų.

Nepaisant abejonių, ar dėl prastų oro sąlygų įvyks Lietuvos ir Prancūzijos futbolo rinktinių rugntytės, miesto viešbučiai ir kavinės rengiasi priimti futbolininkus, žurnalistus ir sirgalius.

Jokių ypatingų reikalavimų

Iš Prancūzijos į Kauną palaikyti savo komandos, atvyks apie pustrečio šimto futbolo sirgalių. Kartu su atvykstančiais rinktinės atstovais ir žurnalistais jie pagyvins Kauno viešbučių gyvenimą.

"Kauno" viešbučio, kuriame apsistos Prancūzijos nacionalinė rinktinė, vadovas Šarūnas Mereckas tikino, kad ypatingos sumaišties futbolininkų atvykimas nesukėlė. Prancūzų sportininkai nėra išpuikę, todėl užsakyti ypatingų patiekalų ar vyno iš Prancūzijos nereikėjo.

"Mūsų viešbutyje apsistos tik prancūzų sportininkai. Jie čia lankysis antrą kartą. Futbolininkams skirtas atskiras pastatas. Mūsų europietiška virtuvė tinka ir prancūzams. Sportininkai nėra įnoringi, atvirkščiai – labai geranoriški ir su jais lengva bendrauti", – pasakojo Š.Mereckas.

"Reval Hotel Neris" savaitgalį apsigyvens būrys žurnalistų iš Prancūzijos.

Užsakymų kol kas neatšaukė

Iš pustrečio šimto prancūzų sirgalių apie penkiasdešimt apsistos "Best Western Santaka" viešbutyje. Jo direktorė Inga Kerbelytė tikino, kad futbolo sirgalių atvykimas nesukėlė papildomų rūpesčių. Prancūzų aistruoliai buvo apsistoję šiame viešbutyje, todėl žinoma, kaip jie elgsis.

"Kolegė prieš porą savaičių buvo Paryžiuje. Pirmas dalykas, kuri ji pamatė metro stotelėje, – didžiuliai plakatai, reklamuojantys Lietuvos ir Prancūzijos susitikimą. Sirgaliai kambarius pas mus užsisakė per lenkų viešbučius. Nors sklinda kalbos, kad varžybos gali būti atšauktos, futbolo aistruoliai neatšaukė kambarių užsakymų. Prancūzai nėra patys temperamentingiausi futbolo sirgaliai", – pasakojo "Best Western Santaka" direktorė.

Pasak I.Kerbelytės, triukšmingiausi iš viešbutyje gyvenusių sirgalių buvo airiai. Jie pasižymėjo linksmumu ir viešbučio restorane išgertu alaus kiekiu. Iš viešbutyje gyvenusių futbolininkų rumunai yra palikę netvarkingiausių sportininkų įspūdį.

Prekiaus prie stadiono

Kauno kavinės ir barai savaitgalį laukia ir prancūzų, ir lietuvių futbolo aistruolių. "Prieš rinktinių varžybas visuomet pasirengiame. Kai lietuviai žaidė su škotais, pardavėme visą alų. Tikimės, kad panašiai bus ir šį kartą", – vylėsi restorano "Pizza Jazz" vadybininkė Giedrė Lukauskienė.

Labiausiai futbolo rungtynių laukia verslininkai, turintys leidimus prekiauti šalia stadiono, ir netoliese esančių barų šeimininkai. Kavinės "Komanda" barmenė pasakojo, kad šioms rungtynėms pradėjo rengtis dar savaitės pradžioje.

"Pas mus kavinėje prancūzai vyno negeria, jie renkasi alų. Futbolo sirgaliai visame pasaulyje mėgsta šį gėrimą. Duonos ir užkandžių prie alaus neturėtų pritrūkti", – pasakojo kavinės barmenė Ramunė Žvinakienė.

Laisvės alėjoje esančio restorano "Miesto sodas" vadovas Gintautas Ruminas nesitiki, kad prancūzų futbolo aistruoliai užplūs į centre esančius barus. Aistruolių trūkumą restorane turėtų atpirkti šalia stadiono įrengtos kavinės.

"Prancūzai – ne škotai. Jų atvažiuos mažiau. "Miesto sodas" prekiaus stadione ir šalia jo, todėl ten metame visas savo pajėgas. Prieigose stovės mūsų prekybinis miestelis, o stadione taip pat prekiausime, tačiau negalėsime pardavinėti alkoholio", – pasakojo restorano "Miesto sodas" direktorius.

G.Ruminas tikisi, kad stebėti Lietuvos ir Prancūzijos susitikimo atvyks daugiau nei penki tūkstančiai futbolo aistruolių.

Baiminasi rasistinių išpuolių

Lietuvos futbolo federacijos atstovai nesibaimina futbolo aistruolių iš Prancūzijos. Skirtingai nei agresyvumu pasižymintys anglai, prancūzai yra nekonfliktiški.

Labiau nei nei prancūzų Futbolo federacijos atstovai baiminasi lietuvių sirgalių rasistinių išpuolių. Jų netrūko per praėjusį Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės susitikimą su prancūzais. Tuomet buvo iškelta plakatų su juodaodžius futbolininkus įžeidžiančiais užrašais. Šį kartą Lietuvos rinktinės aistruoliai bus tikrinami atidžiau.

"Prancūzai jaudinasi dėl mūsų sirgalių. Jie nenorėtų, kad pasikartotų istorija su rasistiniais plakatais. Šį klausimą aptarėme su policija ir apsaugos darbuotojais bei su pačiais sirgaliais. Policininkai atidžiau tikrins žiūrovus", – žadėjo Lietuvos futbolo federacijos atstovas Vladimiras Buzmakovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų