Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune gyvena 93 Karaliai, 4 iš jų – Mindaugai Karaliai

2013-07-06 10:54
Kaune gyvena 93 Karaliai, 4 iš jų – Mindaugai Karaliai
Kaune gyvena 93 Karaliai, 4 iš jų – Mindaugai Karaliai / Artūro Morozovo nuotr.

Kaune studijuojantis 21 metų Mindaugas Karalius sukasi savo 42 ha ploto ūkyje, o po metų žada perimti valdyti ir dvigubai didesnį tėvo ūkį.

Vardas verčia pasitempti

Mindaugas neįsivaizduoja savęs kitokiu vardu ir pavarde. „Tikrai nesigailiu, kad esu Mindaugas Karalius. Atvirkščiai. Džiaugiuosi tuo. Toks derinys priverčia pasitempti“, – kalbėjo vaikinas.

Dėl vardo ir pavardės jis dažnai atsiduria dėmesio centre, ne tik prieš liepos 6-ąją – Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną. Mindaugas šypsosi, kad savo darbais, elgesiu stengiasi, jei ne pateisinti karališkąjį vardą ir pavardę, tai bent jų nesutepti.

Kaip pagrindines geriausias savo savybes jaunasis ūkininkas įvardijo darbštumą, kantrybę, užsispyrimą, mokėjimą bendrauti. Tai padeda jaunam žmogui dirbti ūkyje nuo aušros iki sutemų

Toks darbštumas davė savo vaisių. Vos sulaukęs pilnametystės Mindaugas iš užsidirbtų pinigų įsigijo pirmąjį nuosavą automobilį. Jam taupė trejus metus.

Dėstytojas nepatikėjo

Dažniausia reakcija prisistačius? Iš pradžių Mindaugas sulaukia nuostabos ir atidesnio žvilgsnio, po to seka šypsena. Vis dėlto susipažindamas jis pavardės stengiasi nepaminėti – sako, kad nenori susireikšminti.

Dėl savo vardo ir pavardės vaikinas sulaukia nemažai pagyrimų, kad jam pasisekė, ir iš karto juokais ima pavydėti jo būsimai žmonai, kokią gražią pavardę ši gaus.

Kartą buvo patekęs į komišką situaciją, kai dėstytojas nepatikėjo, kad jis yra Mindaugas ir dar Karalius. Dėstytojas pradėjo juoktis ir pasakojo žinąs atvejų, kad studentai mėgsta pajuokaudami į paskaitos dalyvių sąrašą įtraukti ir nebūtus asmenis.

„Bet kai atsistojau ir prisistačiau, suprato, kad tai tiesa. Dėstytojas šiek tiek susigėdo, kad nepatikėjo, ir tada visi smagiai pasijuokėme“, – pasakojo A.Stulginskio universiteto studentas.

Pirmokas vairavo traktorių

Karalius – ūkininkas. Keistokas derinys. Ar Mindaugas niekada nėra galvojęs apie politikos mokslus? „Domiuosi politika, bet mėgėjiškai. Kaip mokslas manęs ji nelabai traukia“, – sakė vaikinas.

Jo nuomone, reikšmingas bet koks gerai atliekamas darbas, veikla. Žinių apie ūkininkavimą, o svarbiausia – patirties, pašnekovas sėmėsi nuo mažumės. Tėvų ūkyje dirbti pradėjo dar būdamas vaikas. „Besimokydamas pirmoje klasėje, jau vairavau traktorių, o būdamas septintoje klasėje laukuose jau dirbau kombainu“, – vardijo M.Karalius.

Antrojo diplomo teks palaukti

Mokslai mokykloje vaikinui sekėsi gana gerai, universitete taip pat mokosi aštuntukais. Po metų Mindaugas įgis žemės ūkio inžinerijos ir vadybos specialisto bakalauro diplomą.

Studijos jam patinka ir gautos žinios labai praverčia ūkyje, tačiau siekį įgyti ir magistrantūros diplomą greičiausiai teks atidėti.

„Po metų tėtis planuoja išeiti į pensiją, man perrašys savo ūkį, todėl bent jau iš pradžių nebespėsiu ir dirbti, ir mokytis“, – pasakojo M.Karalius.

Tiek jis, tiek tėvas savo ūkiuose augina grūdines kultūras: rugius, rapsus. Ūkyje yra tik vienas samdytas darbininkas.

Pavadino, nes patiko

Gal ir Mindaugo šeimynykščių vardai – istorinių asmenybių? Ne. Mindaugas turi jaunesnį brolį Martyną, vyresnę sesę Rūtą. Mama – Vitalija, tėtis – Viktoras.

„Man vardą išrinko močiutė. Kiek žinau, vardas jai paprasčiausiai patiko“, – pasakojo M.Karalius. Ir jo močiutė, ir mama, yra Vitalijos.

Jei pats susilauks sūnaus, ar pavadints jį irgi Mindaugu? „Kodėl gi ne? Esu apie tai galvojęs“, – kalbėjo studentas.

Laisvalaikiu, kurio nuo darbų ir mokslų nedaug belieka, jis mėgsta žvejoti, klausyti muzikos, žaisti krepšinį, leisti laiką su draugais, keliauti.


Mindaugas nėra populiarus vardas

Gyventojų registro tarnybos direktorės Marijos Norkevičienės duomenimis, Kaune savo gyvenamąją vietą yra deklaravę:

4 Mindaugai Karaliai,

0 Mortų Karalienių,

93 Karaliai,

82 Karalienės.

Kauno miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos biuro vedėjas Kęstutis Ignatavičius teigė, kad šiemet Mindaugo vardas suteiktas dviem berniukams. Morta nepavadinta nė viena mergaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų