Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune rūkaliams darosi ankšta: nerūkymo zonų daugės

2013-01-30 05:00
Kaune rūkaliams darosi ankšta: nerūkymo zonų daugės
Kaune rūkaliams darosi ankšta: nerūkymo zonų daugės / Shutterstock nuotr.

Nepriklausomybės aikštė ir Kauno valstybinio lėlių teatro prieigos – dar dvi vietos Kaune, kur rūkaliai gali būti nepageidaujami. Jei artimiausiame posėdyje miesto taryba pritars tokiam siūlymui, čia rūkyti bus nebegalima nuo gegužės 1-osios.

Sprendimas parengtas atsižvelgiant į Kauno arkivyskupo metropolito Sigito Tamkevičiaus ir lėlių teatro vadovo Sigito Klibavičiaus prašymus.

„Į savivaldybę kreipėsi Lėlių teatro direktorius ir arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius. Dėl to ir nuspręsta tarybai teikti sprendimo projektą dėl šių dviejų erdvių. Neplanuojame nerūkymo zonų plėsti Laisvės alėjoje. Kol kas tokių kalbų nebuvo“, – sakė savivaldybės Sveikatos skyriaus vedėjas Donatas Senikas.

Pasak Kauno arkivyskupo, ant Nepriklausomybės aikštės centre esančios Šv.Arkangelo Mykolo bažnyčios pamatinių pakopų ir laiptų vis dažniau matomos besimėtančios nuorūkos. Jos gadina šventovės vaizdą ir teršia aplinką, o tai irgi nepuošia miesto.

Antroji planuojama nerūkymo zona – tarp keturių pastatų Laisvės alėjoje ir vieno Kęstučio gatvėje, esančių prie Lėlių teatro. Tiesa, lieka neaišku, kaip bus nustatoma ši zona – savivaldybės teisininkai sprendimo projektui turi pastabų. Nors ir išvardyti konkretūs namų numeriai, prie kurių bus negalima rūkyti, teisininkai pastebi, kad „nėra konkrečiai apibrėžta draudimo galiojimo teritorija“.

Teigiama, kad draudimas rūkyti teatro kiemelyje ir jo prieigose – prevencinė priemonė, siekiant apsaugoti vaikus nuo pasyvaus rūkymo.

Nuo šių metų sausio 1 d. įsigaliojo draudimai rūkyti keturiose reprezentacinėse Kauno miesto vietose – Vytauto Didžiojo karo muziejaus ir Prezidentūros sodeliuose bei Miesto sode ir prieigoje prie savivaldybės.

Pažeidėjus turėtų gaudyti savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. Žadama, kad pirmiausia pareigūnai juos turėtų įspėti, o tik paskui skirti baudą. Už rūkymą draudžiamoje vietoje gresia 20–50 litų bauda.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų