Pereiti į pagrindinį turinį

Kauniečiai juokėsi iš pokštų apie save

2009-03-14 09:00
Kauniečiai juokėsi iš pokštų apie save
Kauniečiai juokėsi iš pokštų apie save / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Nejuokinga: vieninteliai pokštai, į kuriuos kauniečiai reagavo santūriai, buvo šaipymasis iš "Žalgirio".

Į buvusį "Los Patrankų" klubą, neseniai pavadintą "Nautilus", ketvirtadienio vakare su trenksmu įsiveržė "Humoro klubas".

Šaipėsi iš stereotipų

Pastaruoju laiku "Humoro klubas" ir jos vedėjai humoristai yra gerai žinomi TV3 televizijos žiūrovams. Pamatyti ir paklausyti vis labiau populiarėjančių humoristų į "Nautilus" susirinko keli šimtai kauniečių. Parengę programą "Kalba Vilnius", vakaro vedėjai nuo pat pradžių žiūrovus nuteikė, kad daug dėmesio skirs Kaunui ir kauniečiams.

"Kaunas visuomet nori perspjauti Vilnių ir nesvarbu, kokiomis priemonėmis. Jei Vilnius atidaro "Akropolį", Kaunas pastato didesnį, su akvariumais ir tariamais rykliais. Apie Kauną gyvuoja daug mitų. Jie niekur nedingsta. Kai pasakiau mamai, kad važiuoju į Kauną, ji išvadino kvailiu ir patarė važiuoti ne savo automobiliu", – tik pradėjęs vakarą publiką prajuokino humoristas Modestas Vaišnoras.

Didžiąją dalį vakaro humoristai pasakojo jau žinomas istorijas, tačiau visada dalį pasakojimo skirdavo Kaunui ir kauniečiams. Labiausiai linksniuojamas buvo Vytautas Šustauskas, Henriko Daktaro šeima, miesto chuliganai, kaunietiškas verslumas bei "Žalgiris". Beveik visas papasakotas linksmesnes istorijas žiūrovai priimdavo griausmingu juoku, tačiau šaipymąsi iš "Žalgirio" publika priėmė santūriai.

Bijojo būti nušvilpti

Daugiausiai ovacijų sulaukė Justino Jankevičiaus pasirodymas. Humoristas išgarsėjo televizijos laidoje meistriškai pamėgdžiojęs ir pasišaipęs iš Seimo nario Roko Žilinsko kalbėjimo manieros. Tarp žiūrovų sutiktas R.Žilinskas pasakojo, kad specialiai iš sostinės atvyko pasižiūrėti humoristų pasirodymo.

"Nesijaučiu įžeidinėjamas. Atvirkščiai, manau, kad nemuša tik negyvo šuns, o jei esi gyvas – tai ir įdomus. Iki šiol nebuvau matęs "Humoro klubo". Praėjusią savaitę atstiktinai susipažinau su humoristais, kurie pakvietė atvažiuoti pažiūrėti pasirodymo į Kauną. Iki tol tik iš draugų buvau girdėjęs, kad jų humoras geras, o aš esu populiarus personažas. Seniai taip skaniai juokiausi", – įspūdžiais dalijosi R.Žilinskas.

Po pasirodymo J.Jankevičius džiaugėsi, kad Kaune publika juos šiltai priėmė.

"Juokaudami apie Kauną ir kauniečius rizikavome likti nesuprasti, todėl buvau pasirengęs daugiau pokštų apie Vilnių. Tačiau jų neprireikė. Kai kurios humoreskos yra taiklios, todėl kauniečiai ir juokėsi. Net išėjęs parūkyti į gatvę negavau per galvą", – juokavo J.Jankevičius.

Ne visi pokštai pralinksmino

Humoristas pripažino, kad vieninteliai nepavykę pokštai buvo susiję su legendine krepšinio komanda "Žalgiriu".

"Žalgirio" tema pastaruoju metu yra labai skaudi kauniečiams. Pabandykite pasišaipyti iš sunkius laikus išgyvenančio Vilniaus "Žalgirio" tarp vilniečių klubo gerbėjų, sulauksite tokios pat reakcijos. Jie nesupras juokų. Kadangi Kaune 400 tūkst. Kauno "Žalgirio" gerbėjų, net ir humoras nepramušė depresijos, kuri šiuo metu sklando ore", – teigė J.Jankevičius.

Į humoro vakarą atėję žiūrovai teigė, kad jų nė kiek nežeidė vilniečių humoreskos apie kauniečius.

"Nė kiek nepykstu, kad šaipomasi iš Kauno ir kauniečių – juk pasijuokti iš savęs sveika", – pasakojo pasirodymą stebėjęs kaunietis Mindaugas.

"Labai patiko humoro vakaras. Humoristų šmaikštūs pasišaipymai nepatiktų tik stereotipiniams kauniečiams ar tiems, kurie vadinami smetoniniais. Mes esame modernaus, šiuolaikiško Kauno atstovai ir dėl humoro nematome reikalo pykti", – per vakaro pertraukėlę pasakojo grupė jaunų miestiečių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų