Pereiti į pagrindinį turinį

Kauniečiai šturmuos Ladogos bekelę

2012-05-20 09:13
Kauniečiai     šturmuos Ladogos  bekelę
Kauniečiai šturmuos Ladogos bekelę / Tomo Raginos nuotr.

Penktadienį į vienas sudėtingiausių lenktynių išvyko kauniečių komanda. Rusijoje kasmet vykstantis maratonas „Ladoga Trophy“ sutraukia ne tik lenktynininkus, bet ir nuotykių ieškotojus.

Šių metų trasos ilgis – 1200 kilometrų bekelės. Lenktynėse dalyvaus daugiau nei 500 ekipažų, 300 techninės pagalbos automobilių.

„Kaip dykumos turi Dakarą, taip bekelė turi Ladogą. Tai sudėtingos lenktynės. Kasdien iš ryto kiekvienam ekipažui nurodomi taškai, kuriuos reikės pasiekti. Kaip tu tai padarysi – ar per mišką, ar per pelkę – tai jau tavo problema. Per dieną turi sužymėti apie 60 taškų. Žinau vieną ekipažą, kuris norėdamas pasiekti reikiamą tašką upės dugnu važiavo apie 30 kilometrų, nes tai buvo vienintelis kelias“, – pasakojo vienas Kauno komandos vadovų Rolandas Raziūnas.

Lenktynių startas bus duotas Sankt Peterburge kitą šeštadienį. Vėliau 1200 kilometrų dalyviai važiuos aplink didžiausią Europoje Ladogos ežerą. Finišas numatomas tarp Sankt Peterburgo ir šio ežero.

„Labiausiai bijome ne avarijų ar pavojų, bet nežmoniškai geliančių uodų. Aš važiuosiu “Discovery„ klasėje su vokišku kariniu sunkvežimiu “Unimog„, o mano draugai važiuos keturračių klasėje. Esame ekstremalai. Pernai su motociklais buvome nuvažiavę iki Baikalo ežero, užpernai aplankėme Krymą, kur baikerių šventę aplankė ir Vladimiras Putinas“, – sakė R.Raziūnas.

Septynių kauniečių komanda į kelionę išsiruošė „Mercedes“ gamintu „Unimog“, dviem keturračiais „Yamaha“, paprastu motociklu techninei pagalbai ir kemperiu, tempiančiu ir mini autoservisą.

„Pagrindinis tikslas kaip ir Dakare – baigti lenktynes, o ne laimėti. Tai jau būtų pasiekimas“, – sakė keturračių „Open“ klasėje su broliu startuosiantis Remigijus Plančiūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų