Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno meras A.Kupčinskas nepasitiki partiečiais?

2010-07-07 07:35
Tvirtas: S.Vaičikauskas savo noru vicemero kėdės palikti neketina.
Tvirtas: S.Vaičikauskas savo noru vicemero kėdės palikti neketina. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Nutraukę paramą valdančiajai Sėkmės koalicijai, Kauno socialdemokratai prašė mero Andriaus Kupčinsko, kad tarybos nariai nuspręstų dėl jų deleguotų pareigūnų atšaukimo iš pareigų, tačiau meras šio klausimo neįtraukė į posėdžio darbotvarkę.

"Gal meras bijo, kad jo kolegos nebalsuos už mūsų partijos deleguotų asmenų atstatydinimą?" – pamačiusi posėdžio darbotvarkę nustebo Kauno socialdemokratų lyderė Orinta Leiputė. Ji dar kartą patvirtino, kad socialdemokratai raštu į merą kreipėsi birželio 17 d. ir prašė spręsti vicemero Stepono Vaičikausko bei administracijos direktoriaus pavaduotojo Romaldo Rabačiaus atstatydinimo iš pareigų klausimą.

"Mes priėmėme sprendimą neberemti Sėkmės koalicijos ir jo nekeičiame. Jei meras vilkina šį reikalą, kyla klausimas kodėl: ar neapsieina be mūsų, ar turi kitokių planų", – neaiškia A.Kupčinsko pozicija stebėjosi O.Leiputė. Pats S.Vaičikauskas ne kartą yra tvirtinęs, kad savo noru prašymo atstatydinti iš pareigų nerašys.

A.Kupčinskas aiškino taip pat parašęs raštą O.Leiputei, kuriame prašo, kad socialdemokratų deleguoti pareigūnai patys pateiktų prašymus atstatydinti iš užimamų pareigų. "Jei jie nerašo prašymų, gal tik formaliai nori, kad klausimas būtų sprendžiamas, o šiaip toliau laikosi įsikibę savo postų", – įžvelgė A.Kupčinskas.

Paklaustas, ar taip nesiekiama apsidrausti, nes konservatorių partijos kolegos gali vieningai nebalsuoti už socialdemokratų atstatydinimą, meras nebuvo tvirtas. "Kaip ir futbolo varžybose, sunku būtų prognozuoti rezultatą. Bet čia gal totalizatoriaus nerengsime", – išsisuko A.Kupčinskas.

O.Leiputė patvirtino, kad birželio pradžioje apie interpeliaciją A.Kupčinskui prabilę socialdemokratai neatsisako idėjos ją rengti. "Procesas vyksta, parašus renkame", – tikino politikė.

A.Kupčinskas bet kokius jam metamus priekaištus ar kaltinimus vadina politikavimu prieš artėjančius rinkimus į savivaldybių tarybas.


Kęstutis Mikėnas, opozicinės Liberalų ir centro sąjungos frakcijos narys:

Kaip socialdemokratai parašė prašymą bučiuotis ir bičiuliautis su valdančiaisiais, taip dabar tegul rašo, kad viską nutrauktų. O ūkininkas R.Rabačius tegul lieka savo poste iki galo, nes dabar būtų labai lengva nusimuilinti nuo įsipareigojimų ir nebaigtų darbų, už kuriuos paskui niekas neprisiims atsakomybės.


Gintaras Jonas Furmanavičius, opozicinės Darbo partijos frakcijos seniūnas:

Manau, kad vyksta tylūs susitarimai tarp pozicijos ir kitos pozicijos – tarp konservatorių ir socialdemokratų. Nutilo garsios socialdemokratų kalbos apie interpeliaciją merui. Prašiau jų atsiųsti interpeliacijos tekstą, kurį norime palaikyti, bet taip ir nesulaukiau. Socialdemokratai bijo prarasti partijos skyrių maitinančius savo pareigūnus, kurie sėdi svarbiuose postuose abiem šonais prisiglaudę prie įvairių projektų. Kita vertus, konservatoriams tokia situacija irgi tinka, nes jaunasis mūsų miesto klounas nebevaldo situacijos ir savo frakcijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų