Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno meras apie E. Pavalkienės bylą: kur išgaravo 700 tūkst. litų?

2013-01-22 05:00
Kauno meras apie E. Pavalkienės bylą: kur išgaravo 700 tūkst. litų?
Kauno meras apie E. Pavalkienės bylą: kur išgaravo 700 tūkst. litų? / Artūro Morozovo nuotr.

Kauno apygardos teismas išteisino sunkių nusikaltimų padarymu kaltintą švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio žmoną Editą, bet Kauno meras Andrius Kupčinskas su nuosprendžiu taikytis neketina.

„Sumokėta daugiau nei 700 tūkst. litų, o darbų nėra, išgaravo. Taip negali būti“, – pyko A. Kupčinskas.

Didelės vertės svetimo turto iššvaistymu ir dokumentų klastojimu kaltintą E. Pavalkienę Kauno apygardos teismas penktadienį išteisino, tačiau A.Kupčinskas teigė, kad šioje istorijoje dar nepadėtas taškas.

Teisme vis dar yra civilinė byla, kurią išsprendus teigiamai, savivaldybė tikisi iš „Miestprojekto“ susigrąžinti 763 tūkst. litų. Tiesa, A. Kupčinskas negalėjo pasakyti, ar ši civilinė byla bus vienintelis savivaldybės ginklas.

„Ką toliau daryti, spręsime, kai susipažinsime su dokumentais, kurių dar negavome iš teismo. Tačiau kaltininkai turi būti nustatyti“, – kalbėjo meras.

Įtartina istorija prasidėjo prieš penkerius metus, kai „Miestprojektas“ laimėjo konkursą parengti Taikos ir Pramonės prospektų sankryžos rekonstrukcijos ir naujo viaduko projektą. Išaiškėjo, kad savivaldybės vizijos įgyvendinti nepavyks, todėl „Miestprojektas“ ėmė siūlyti kitus variantus. Tuo metu bendrovės vadovės pareigas ėjusi E. Pavalkienė teigia, kad jokio skandalo nebūtų kilę, jei savivaldybė būtų linkusi bendradarbiauti, tačiau ji kreipėsi į prokurorus. Bendrovės ir savivaldybės bendradarbiavimas nutrūko, tačiau savivaldybė „Miestprojektui“ jau buvo spėjusi sumokėti 763 tūkst. litų.

Ant teisiamųjų suolo su E. Pavalkiene atsidūrė ir projektą kuravę savivaldybės tarnautojai Zenonas Girčys bei Valius Knokneris. Kaip ir ministro žmona, jie buvo išteisinti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų