Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno politikas įtarimų neatsikrato

2012-03-27 19:00
V. Venslovas
V. Venslovas / Aliaus Koroliovo nuotr.

Neskaidriais sandoriais įtariamoje savivaldybės įmonėje „Kauno gatvių apšvietimas“ toliau naršo tyrėjai: juos domina epizodai, susiję su miesto tarybos nario Valio Venslovo veikla.

Revizija užtruko

„Kauno diena“ dar praėjusiais metais rašė, kad ikiteisminį tyrimą atliekančius pareigūnus sudomino „Kauno gatvių apšvietimo“ veikla 2010 m. Tuo laikotarpiu šiai savivaldybės bendrovei vadovavo V.Venslovas. 2011 m. pavasarį jis buvo išrinktas į Kauno miesto tarybą, todėl pagal įstatymų reikalavimus turėjo atsisakyti savivaldybės įmonės vadovo posto. Politikas bedarbiu netapo – bendrovėje „Kauno gatvių apšvietimas“ jis persėdo į technikos direktoriaus kėdę.

Praėjusią savaitę teisėsaugininkai dar negalėjo pasigirti tyrimo rezultatais, nes užtruko revizija.

Įtarimai dėl neskaidrios veiklos kilo tuomet, kai paaiškėjo, kad dokumentuose skiriasi skaičiai, kiek lempų mieste buvo pakeista, kiek jų saugoma sandėliuose. 2010 m. įmonės veiklos auditą atlikusiems kontrolieriams nepavyko išsiaiškinti, kiek senų apšvietimo stulpų priduota į metalo laužą ir kiek pajamų už tai gauta. Audito pateiktoje medžiagoje pažymima, kad iš bendrovėje esančių dokumentų to nustatyti neįmanoma.

Mįslingi kiekiai

Kontrolierius nustebino utilizuoti priduoti lempų kiekiai. 2010-aisiais „Kauno gatvių apšvietimas“ pridavė sunaikinti per 1 150 liuminescencinių lempų, nors bendrovėje nurašyta tik 70 tokių lempų. Dar plačiau užsimota naikinant aplinkai pavojingas gyvsidabrio lempas. Utilizuoti jų priduota daugiau kaip 2 600 vienetų, o mieste yra mažiau kaip 1 300 šviestuvų su tokiomis lempomis. Suabejota, ar tikrai miesto gatvėse šviestuvai galėjo būti pakeisti du kartus per metus, juolab kad nerasta tai patvirtinančių dokumentų.

Buvęs bendrovės vadovas V.Venclovas „Kauno dienai“ teigė įsitikinęs, kad jo vadovavimo įmonei laikotarpiu pažeidimų nebūta.

Tarybos narys paneigė kalbas, kad dėl jam palankios tyrimo baigties bandė neoficialiai tartis su teisėsaugininkais. „Neturiu reikalo su kuo nors tartis, nes nemanau, kad esu padaręs ką nors bloga“, – tvirtino politikas.

Tyrimas nukeliavo į Vilnių

Tyrimą kontroliuojantis Kauno apylinkės prokuratūros pareigūnas sakė, kad numatyta „Kauno apšvietimo tinklų“ revizija užtruko, tačiau netrukus reikalai turėtų pajudėti sparčiau.

Kliūčių buvo susidarę dėl to, kad neseniai bendrovės vadovu tapęs Kęstutis Žuromskas prieš tai dirbo Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) Kauno skyriaus viršininku.

Kadangi ikiteisminio tyrimo veiksmus turėjo atlikti būtent šio skyriaus pareigūnai, nuogąstauta, kad tokiu būdu gali kilti interesų konfliktas, todėl tyrimą nuspręsta perduoti FNTT Vilniaus skyriui.

Tvirtinama, kad tyrimo perdavimas ir buvo priežastis, užvilkinusi bendrovės veiklos nagrinėjimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų