Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno prietilčio istorijos imasi STT

2013-02-05 10:30
Kauno prietilčio istorijos imasi STT
Kauno prietilčio istorijos imasi STT / Tomo Raginos nuotr.

Iš savivaldybės administracijos Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pareikalavo visų dokumentų, susijusių su „Kamestos“ statyto Vytauto Didžiojo tilto prietilčio koncesijos istorija ir sudaryta taikos sutartimi.

Tarp pareigūnų paprašytų daugybės dokumentų, yra ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Vygaudo Molio vadovautos darbo grupės dėl taikos sutarties su „Kamesta“ sudarymo.

„Taip, šių dokumentų paprašė STT. Visus, kurių prašė, davėme – tarp jų ir darbo grupės. Pateikta ir įvairių klausimų – ar jau vykdoma taikos sutartis, ar pinigai jau pervesti, kokia padėtis teismuose. Suteikėme visą informaciją“, – patvirtino administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Jo teigimu, teismas kol kas yra sustabdęs taikos sutarties vykdymą.

Šią savaitę miesto tarybos nariai spręs, ar kreiptis į Generalinę prokuratūrą su prašymu apginti viešąjį interesą – pripažinti 2005 m. pasirašytą koncesijos sutartį negaliojančia. Tam jau yra užregistruotas sprendimo projektas.


Sandorio eiga

Dėl viešojo pirkimo, kurį 2005 m. laimėjo „Kamesta“, dar 2007 m. savivaldybė kreipėsi į prokuratūrą, tačiau ikiteisminis tyrimas iki šiol nebaigtas.

Pernai spalį dabartinis savivaldybės administracijos direktorius D.Ratkelis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimo tyrimo vilkinimo. Buvo pradėtas patikrinimas, tačiau savivaldybė negavo oficialaus atsakymo apie jo rezultatus.

2009 m. nutraukusi koncesijos sutartį savivaldybė įsivėlė į teisminius ginčus, tačiau vėliau nuspręsta su "Kamesta sudaryti taikos sutartį.

Dėl 12 mln. litų sumos ginčų nekilo. Sutartis buvo pasirašyta praėjusių metų gegužę, tačiau jau vasarą kilo skandalas, kai paaiškėjo, kad 12 mln. litų savivaldybei teks atseikėti ne per 20 metų, o per metus, iki šių metų birželio.

Taikos sutartį su „Kamesta“ derino V.Molio vadovaujama darbo grupė. V.Molis tikina, kad jo vadovaujama darbo grupė buvo įpareigota tik nuspręsti, ar reikia taikos sutarties, tačiau nesiderėti dėl apmokėjimo išdėstymo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų