Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno rajono vadovas ragina remti regionus

2013-06-21 23:59
Kauno rajono vadovas ragina remti regionus
Kauno rajono vadovas ragina remti regionus / Tomo Raginos nuotr.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas susitikime su Seimo pirmininku Vydu Gedvilu pristatė savivaldybės vykdomus projektus ir ragino šalies valdžią aktyviau prisidėti prie regiono gerovės.

Būtinas valstybės dėmesys

Vakar Kauno rajone besilankančiam V.Gedvilui rajono meras V.Makūnas, pristatydamas projektus, akcentavo ir būtinybę ieškoti būdų, kaip centrinė valdžia galėtų aktyviau remti savivaldybes. "Vieni mes nepajėgūs įgyvendinti tokių darbų kaip daugelio kelių rekonstrukcija, žvyrkelių asfaltavimas", – kalbėjo V.Makūnas.

Šiuo metu Kauno rajone pusė visų kelių yra žvyruoti, daug kur atnaujinti reikia ir asfalto dangą. "Svarbi valstybės parama – ir kituose regionų projektuose, pavyzdžiui, žemdirbiams labai aktualus melioracijos sistemų atnaujinimas. ES fondų paramai taip pat reikia didelių savivaldybių įnašų, todėl ir čia reikėtų valstybės dėmesio", – mano meras.

Įvertino rezultatus

V.Gedvilas žadėjo remti rajono valdžios iniciatyvas ir gyrė Kauno rajoną už įgyvendinamus projektus. "Džiaugiuosi tuo, ką pamačiau, – teigė V.Gedvilas. – Reikia pagirti už įgyvendinamas idėjas, kurios gerina rajono miestelių gyvenimą ir yra naudingi daugeliui žmonių."

Rajono vadovų ir Seimo pirmininko susitikimas prasidėjo Kačerginėje, kur įgyvendinami keli ES remiami projektai: kelis pakaunės miestelius apimantis vandentvarkos projektas už 24 mln. litų, prieplaukos įrengimas, viešųjų erdvių sutvarkymas už 2,5 mln. litų, daugiafunkcio centro įkūrimas už 3,3 mln. litų. Taip pat liepą pradedamas tiesti dviračių takas nuo Marvelės iki Kačerginės. 5,6 km ilgio keliui bus skirta 2,8 mln. litų iš ES ir savivaldybės lėšų.

Taip pat Kauno rajono valdžia planuoja įgyvendinti dar didesnį dviračių kelio projektą. Dviratininkai galės iš Kauno per Kačerginę nuvažiuoti iki Zapyškio, o iš ten lyniniu keltuvu į Kulautuvą persikelti į kitą krantą ir tęsti kelionę Nemuno pakrante atgal į Kauną.

Atnaujina pastatus

V.Makūnas akcentavo, kad laukia daug darbų gerinant senųjų pastatų efektyvumą. "Arčiau miestų esančiose gyvenvietėse būtina ir darželių plėtrą", – įsitikinęs V.Makūnas. Į užmiestį keliasi daug šeimų iš miesto. Todėl, Garliavoje rekonstruojant Adomo Mitkaus vidurinę mokyklą, dalis patalpų bus skirtos naujam vaikų darželiui.

Su Seimo pirmininku meras lankėsi ir Garliavos meno mokykloje, kurios statinio būklė yra labai bloga. Pagal valstybės investicijų programą finansuojamas projektas šiuo metu sustabdytas sustabdžius valstybės finansavimą. Tikimasi, kad šios kadencijos Vyriausybė skirs lėšų tolesniems darbams, tuo labiau kad kitais metais mokykla švęs 40 metų veiklos sukaktį, jos moksleiviai nuolat tampa įvairių konkursų laureatais.

V.Makūnas su V.Gedvilus taip pat lankėsi Garliavos sporto centre, Kauno kolegijos Kraštotvarkos fakultete, kur domėjosi Mastaičių baseino reikalais, vizitas baigėsi gražiai sutvarkytoje Raudondvario dvaro pilyje. Pastarojoje, Lietuvai pirmininkaujant ES, liepos 4 d. lankysis įvairių šalių parlamentų ir Europarlamento vadovai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų