Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno savivaldybė skolinasi iš kitų metų?

2010-06-07 17:01
Kauno savivaldybė skolinasi iš kitų metų?
Kauno savivaldybė skolinasi iš kitų metų? / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kauno valdžia nusprendė, kad šią vasarą miesto aplinką galima tvarkyti už kitų metų pinigus.

Sumokėjo bankas

Politikai pritarė, kad 700 tūkst. litų suma iš biudžeto būtų skirta įvairiems miesto tvarkymo darbams apmokėti. Tačiau pinigai iš niekur neatsiranda. Šią sumą reikės padengti kitąmet.

"Liko lėšų nuo gatvių barstymo žiemą", – tikino Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius. Užsitęsus šaltai žiemai, kauniečiai piktinosi, kad miesto valdžia nesirūpina slidžių gatvių barstymu ir taupo, nepaisydama miestiečių saugumo. Vis dėlto, 700 tūkst. litų sutaupyti nepavyko. Kaip paaiškėjo, savivaldybė pasinaudojo bankų teikiama faktoringo paslauga, kai už atliktus darbus sumoka bankas.

"Kelių remonto grupei" už darbus sumokėjo bankas. Mes už tuos darbus turėsime mokėti tik kitais metais", – džiaugėsi Finansų skyriaus vedėjas.

Pasirūpins sala

Metų pabaigoje neretai kyla problemų, kai prasidėjus žiemai savivaldybė nebeturi pinigų gatvėms barstyti ir sniegui valyti. "Visada galvojame apie tai. Už gruodžio mėnesį atliktus darbus mokame tik kitų metų sausį. Gatvės tikrai bus valomos", – žadėjo A.Laucius. Anot jo, gatvėms barstyti lėšos gali būti skiriamos ne tik iš biudžeto, bet ir iš Kelių plėtros programos. Finansų skyriaus vedėjas neslėpė, kad šių metų savivaldybės biudžetą rudenį teks perskirstyti dar kelis kartus.

Miesto tvarkymo skyriui vadovaujantis Aloyzas Pakalniškis supranta, kad 700 tūkst. litų sumą reikės padengti kitąmet, tačiau džiaugiasi, kad būtent dabar atsirado daugiau lėšų miestui gražinti. "Žadėjome tvarkyti Nemuno pakrantę nuo Vytauto Didžiojo tilto iki "Kauno grūdų". Dabar bus sutvarkyta didesnė teritorija. Pasirūpinsime ir Nemuno sala", – planuojamus darbus vardijo A.Pakalniškis. Anot jo, ne tik bus šienaujama žolė, bet ir neliks krūmų, pavojų keliančių medžių. Želdynams prižiūrėti teks didžiausia dalis – 325 tūkst. litų.

Skirs ir poilsiui

Iš papildomai skirtų lėšų bus padengta 60 tūkst. litų skola už pernykščius paplūdimių priežiūros darbus. "Paplūdimiams prižiūrėti reikia apie 180 tūkst. litų. Nuo birželio 1 d. jie sutvarkyti ir atidaryti", – tikino A.Pakalniškis. Jo teigimu, birželio viduryje žadama tirti vandens kokybę paplūdimiuose. Kol kas neaišku, kokiame vandenyje atšilus orui maudosi kauniečiai.

150 tūkst. litų ketinama skirti beglobiams gyvūnams gaudyti, prižiūrėti, ženklinti ir registruoti. "Savivaldybė privalo registruoti gyvūnus. Dalis lėšų paskui grįžta savivaldybei iš rinkliavos už šunis ir kates", – aiškino A.Pakalniškis.

Dalis perskirstytų biudžeto lėšų teks ES struktūrinių fondų projektams rengti. Vienas tokių – Savanorių prospekto žemutinės įkalnės šlaitui ir šaligatviui sutvarkyti. Už 70 tūkst. litų ketinama įrengti buitinių nuotekų ir vandentiekio tinklus Liškiavos gatvėje, kuri yra stačioje įkalnėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų