Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno valdininkai masiškai atostogauja

2012-07-19 13:50
Kauno valdininkai masiškai atostogauja
Kauno valdininkai masiškai atostogauja / Artūro Morozovo nuotr.

Po paskutinio šią vasarą tarybos posėdžio šiomis dienomis savivaldybės kabinetai ištuštėjo. Atostogauja daugiau nei pusė iš 678 savivaldybės darbuotojų.

Įspūdingas skaičius

„Šiuo metu atostogauja 472 savivaldybės administracijos darbuotojai, o rugpjūčio mėnesį poilsiaus 428“, – sakė Viešosios vadybos ir personalo skyriaus vedėjos Agnės Augonės,

Įvairių savivaldybės skyrių vedėjai dar pavasarį turėjo susiplanuoti darbus ir sudaryti atostogų grafikus, kad skyrius visai vasarai nebūtų uždarytas ir būtų kam dirbti. Galutinis atostogaujančiųjų sąrašas buvo patvirtintas gegužės 1 d.

Pasak A.Augonės, už funkcijų vykdymą skyriuose yra atsakingi vedėjai, todėl per kasmetes atostogas jie privalo užtikrinti, kad padaliniuose būtų atliekami visi darbai ir savivaldybėje apsilankę kauniečiai nepajustų jokių nepatogumų.

„Prisipažinsiu, kad vasara yra nelengvas laikas savivaldybės darbuotojams, kadangi reikia atlikti ne tik savo, bet ir kolegų darbus“, – sakė A.Augonė.

Viešosios vadybos ir personalo skyriaus vedėja negalėjo įvardyti, kuriame padalinyje šiuo metu daugiausiai atostogauja žmonių, nes visi skyriai vasarą ištuštėja beveik vienodai.

Vedėja užsiminė, kad savivaldybėje yra vienas darbuotojas, kuris atostogauja itin retai, – tai Bendrojo skyriaus specialistas Vaclovas Kontrimas. Kiek tiksliai atostogų dienų yra prikaupęs šis specialistas, vedėja neatskleidė.

Nemato problemos

Savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis neįžvelgia nieko blogo, kad vasarą jo vadovaujama institucija ištuštėja ir nebelieka pusės darbuotojų.

„Ne tik savivaldybėje, bet visose įmonėse vasarą žmonės labiau linkę imti atostogas. Tai leidžia Darbo kodeksas“, – teigė D.Ratkelis.

Jo teigimu, kauniečiai dėl valdininkų atostogų neturėtų nukentėti, nes skyrių vedėjai privalėjo pasirūpinti, kad darbai nesustotų.

„Pavyzdžiui, Švietimo skyriuje vasarą dideli krūviai, nes vyksta egzaminų sesijos, laukia naujų mokslo metų pradžia. Vedėjas turi sureguliuoti darbų pasidalijimą, kad nesustotų visa veikla ir būtų atliktos visos privalomos funkcijos“, – teigė direktorius.

Prižiūrės vaiką

D.Ratkelis administracijos direktoriumi pradėjo dirbti neseniai, todėl jis šią vasarą atostogas turės pamiršti.

„Formaliai šią vasarą negaliu poilsiauti, tačiau svarstau apie nemokamas atostogas, reikia padėti vaiką prižiūrėti“, – savo planus atskleidė direktorius.

Administracijos direktoriaus žmona planuoja grįžti į darbą, o D.Ratkelis užims mamos vietą ir prižiūrės vaiką. „Per atostogas dirbsiu tėveliu“, – linksmai nusiteikęs pasakojo D.Ratkelis.

Neapsisprendžia dėl atostogų

Kauno mero ir jo trijų pavaduotojų darbotvarkėmis šiuo metu rūpinasi viena referentė, kitos atostogauja.

Ką šiais metais per savo atostogas veiks miesto vadovas Andrius Kupčinskas, nepavyko išsiaiškinti, nes jis išvykęs į komandiruotę.

Naujai paskirtai mero pavaduotojai socialdemokratei Orintai Leiputei, kuri pakeitė prieš tai šias pareigas ėjusį buvusį jos partijos narį Kęstutį Kriščiūną, net nereikia sukti galvos, kur ji šiemet praleis atostogas. Pagal Darbo kodeksą atostogauti ji galės tik po pusės metų.

Mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius dar nežino, ar atostogaus.

„Kažkaip neapsisprendžiu, ar noriu aš tų atostogų. Jeigu vis dėlto nuspręsiu pailsėti, tikrai liksiu Lietuvoje. Visada savo atostogas praleidžiu čia, jeigu padaryčiau išimtį – ilsėčiau prie jūros pas broliukas latvius“, – svarstė S.Buškevičius.

Vicemeras Vytautas Vasilenka save laiko darboholiku ir jam nelabai patinka atostogauti. „Daugiau kaip trijų dienų atostogų neištveriu“, – sakė jis.

Mero pavaduotojas patvirtino, kad jo atostogos grafike yra numatytos rugpjūčio pabaigoje, bet jis pats dar nežino, ką veiks. Kelionių jokių nesuplanavęs, gulėti prie jūros ar ežero jis nemėgsta. „Ne mano būdui yra pasyvus poilsis, aš tiesiog jo nepripažįstu“, – atkirto vicemeras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų