Pereiti į pagrindinį turinį

Keičiasi priėmimas į sostinės mokyklas

2016-12-13 07:38
BNS inf.

Keičiasi priėmimas į sostinės mokyklas – prašymai ateinantiems mokslo metams pradedami registruoti nuo kitų metų kovo 1 dienos, juos bus galima pateikti elektroniniu būdu.

S. Žiūros nuotr.

Kaip pranešė Vilniaus savivaldybė, naujoje tvarkoje, kurią artimiausiu metu svarstys savivaldybės taryba, numatyti aiškūs ir objektyvūs pirmumo kriterijai, todėl prašymo priėmimo laikas neturės įtakos pirmumui.

„Registracija į mokyklas startuos nuo kovo 1- osios. Kaip ir anksčiau taip ir dabar, pirmenybė mokytis konkrečioje mokykloje suteikiama tos mokyklos teritorijoje gyvenantiems. Siekiant sureguliuoti mokinių srautų pasiskirstymą tvarkoje yra nustatyti pirmumo mokytis kriterijai, vienas iš jų – deklaruotos gyvenamosios vietos laikas ne mažiau kaip dveji metai“, - savivaldybės pranešime cituojamas sostinės vicemeras Valdas Benkunskas.

A. Ufarto / BFL nuotr.

Savivaldybės tinklapyje www.vilnius.lt/svietimas nuo kitų metų kovo bus galima užpildyti prašymą, kuris automatiškai pasieks mokyklas.

Siekiant sureguliuoti mokinių srautų pasiskirstymą tvarkoje yra nustatyti pirmumo mokytis kriterijai, vienas iš jų – deklaruotos gyvenamosios vietos laikas ne mažiau kaip dveji metai.

Prašymą už vaiką iki 14 metų pateikia vienas iš tėvų (globėjų, rūpintojų), o 14–18 metų vaikai prašymus gali pateikti ir patys, turėdami vieno tėvų rašytinį sutikimą. Moksleivio deklaruota gyvenamoji vieta, šeimos sudėtis sistemoje bus patikrinama automatiškai.

Kaip ir anksčiau, prašymus bus galima pateikti ir atvykus į mokyklas, ne tik internetu.

Tikslesnę informaciją apie mokinių priėmimo naujoves savivaldybė žada paskelbti iškart po to, kai sostinės taryba patvirtins naują priėmimo į mokyklas tvarką.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų