Pereiti į pagrindinį turinį

Kelias namo – adrenalino mėgėjams

2009-04-30 09:00
Nesikeis: pėsčiomis į namus ir iš jų keliaujantiems Trinapolio gyventojams vienintelė išeitis – eiti kelkraščiu.
Nesikeis: pėsčiomis į namus ir iš jų keliaujantiems Trinapolio gyventojams vienintelė išeitis – eiti kelkraščiu. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Trinapolio namų komplekso gyventojai pėsčiomis grįždami namo kiekvieną kartą priversti žingsniuoti gatve šalia važiuojančių automobilių. Šaligatvio ar tako jokio nėra ir nebus.

Pėstiesiems tako nėra

Naujakurius į Trinapolio gyvenamųjų namų kompleksą jo statytojai viliojo gražiais pažadais. Unikali vieta, gamtos pašonė, kokybiški statiniai, ypatingas dėmesys saugumui – bus viskas, kad tik gyventojų laimei nieko netrūktų.

"Pritaikius progresyvią Vakarų patirtį, nuspręsta statyti atskirus korpusus ir juos jungti į bendrą sistemą, tokiu būdu sukuriant vidinę erdvę, kuri dvelkia saugumu", – rašoma bendrovės "Būsto industrijos grupė" (BIG) interneto puslapyje.

Tačiau kaip saugiai patekti iki namų, jei neturi automobilio? Vienintelis kelias gyventojams – eiti gatve, kuria į namus ir į šalia esantį sporto klubą "Victoria" nuolat važiuoja automobiliai.

"Pėsčiomis Trinapolio gatve grįžti į namus nėra jokių galimybių. Apie 18 val. ja važiuoja labai daug automobilių, tuomet eiti važiuojamąja dalimi labai pavojinga", – tikino Trinapolio gatvės gyventojas Romas Tamašiūnas. Dabar, kai orai sausi, gyventojai eina šalikele, tačiau palijus tai neįmanoma.

Atsakingi namų statytojai

"O ką darysi, einame šalia automobilių, nėra kitos išeities. Gal kai pabaigs statyti šalia esantį namą, nuties ir šaligatvį. Tačiau jo statybos, kaip ir daug kur, visai sustojusios, kažin kada mes to sulauksime", – pesimistiškai nusiteikusi buvo kita, Irma prisistačiusi Trinapolio gatvės gyventoja.

Savivaldybės Eksploatacijos poskyrio vedėjas Povilas Stelmokas sakė, kad nutiesti šaligatvius šiuo atveju atsakingi privatūs investuotojai. Tačiau jie tvarkyti padėties neskuba.

"Palei mūsų kompleksą visi šaligatviai nutiesti, sutvarkyti, dabar ruošiamės gatvių apšvietimą įrengti. Šaligatvio nėra šalia, prie dabar statomo pastato, kuris priklauso ne mums. Jį statanti įmonė įsipareigojusi tą šaligatvį nutiesti", – sakė BIG direktorius Povilas Djakonovas.

Šaligatvio planuose nėra

Namą šalia Trinapolio komplekso stato bendrovė "Egvilta", tačiau statybos šiuo metu sustabdytos, taigi šaligatvio gyventojai greitai sulaukti nesitiki.

"Mes esame įsipareigoję nutiesti taką, kai baigsime statybas. Tikrai neįrenginėsime takelio, kol nebūsime pastatę namo, tai prieštarautų logikos dėsniams. Ir apskritai miesto plane ten šaligatvio nėra. Dviračių takas yra, o šaligatvio – ne", – sakė "Egviltos" direktorė Aurika Rainienė.

"Daug kur mieste nėra šaligatvių, mes vaikštome gatvėmis. Nugalėtojų gatvė, Valakampiai – daugybėje vietų padėtis tokia pati. Taip jau yra", – problemos nematė ji.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų