Pereiti į pagrindinį turinį

Kiek kainuoja Kalėdų Senelis?

2012-12-14 12:28
Kiek kainuoja Kalėdų           Senelis?
Kiek kainuoja Kalėdų Senelis?

Kokios Kalėdos be Kalėdų Senelio? Vaikų darželių darbuotojams ir tėvams raudonskvernių paieškos tampa nelengva užduotis: ar pataupyti ir rizikuoti, ar kviesti jau patikrintą, bet brangesnį Senelį?

Teko nusivilti

Vaikų lopšelio-darželio „Girinukas“ direktorė Dalia Petniūnienė pasakojo, kad anksčiau be rekomendacijų pasikvietus Kalėdų Senelį pasitaikė ir nesklandumų. „Senelis vaikų labiau bijojo nei vaikai Senelio“, – prisiminė vadovė.

Šiemet nuspręsta visoms vaikų grupėms samdyti vieną Kalėdų Senelį su jo asistentu Zuikiu, kuriuos rekomendavo keli darželiai. Šio dueto kaina valandai – apie 130 litų.

„Mes turime nuolatinį, daugiametį Kalėdų Senelį, kuris mums geranoriškai padeda nemokamai“, – džiaugėsi vaikų lopšelio-darželio „Bitutė“ direktorė Birutė Tiškauskienė.

Pasak jos, Senelis atsakingas už šokius ir dovanų dalybas, o kultūrinę programą atliks patys vaikai. „Apie pusvalandį truks spektaklėlis, po to visi kartu pašoks“, – vardijo vadovė.

Vaikų lopšelio-darželio „Eglutė“ auklėtiniai su Kalėdų Seneliu susitiks Kauno lėlių teatre. „Tėvams šventė nieko nekainuos. Išlaidas padengs darželis“, – pasakojo direktorė Neringa Okunienė.

Užsakymai pasipila dar rugsėjį

Nacionalinės Kalėdų Senelių agentūros vadovas Eimantas Juknevičius pastebėjo, kad šiemet Senelių paklausa panaši kaip ir pernai, tačiau kainos šiek tiek pakilo.

„Abejoju, ar rasite Kalėdų Senelį už 50 litų. Privačiai dirbantys Seneliai vidutiniškai ima nuo 100 litų, agentūros kainos svyruoja iki 300 litų, o išskirtiniai pasirodymai gali kainuoti ir 500 litų už valandą“, – skaičiavo ekonomistas pagal profesiją E.Juknevičius.

Jo teigimu, Kalėdų Senelių trūksta, nes vieni jų emigravo, kitus išgąsdino būtinybė įsigyti verslo liudijimą.

„Prieš trejus metus buvo galima užsisakyti bet kada ir kiek tik nori Senelių. Dabar to padaryti nepavyktų“, – sakė pašnekovas.

Pasak jo, vaikų darželiai Senelių ieškoti pradėjo nuo rugsėjo, o bumas pasiektas lapkritį. „Nepasakyčiau, kad užsakovai tapo reiklesni. Jie paprasčiausiai žino, ko nori ir už kokią kainą“, – lygino 35 metų amžiaus verslininkas.

Skuba specialiuoju transportu

Vytauto Butkevičiaus Kalėdų Senelio stažas siekia 40 metų. Jis pasakojo, kad pirmųjų užsakymų sulaukė dar spalį. „Kviečia ir į darželius, mokyklas, suaugusiųjų kolektyvus“, – pasakojo vyras, kurio profesija – chemikas.

Jis apgailestavo šiemet sulaukęs mažiau skambučių nei pernai. „Šešerių metų vaikai jau nebetiki Kalėdų Seneliu. Mano anūkas tikėjo dar eidamas ir į trečią klasę“, – prisiminė V.Butkevičius.

Už valandą savo paslaugų jis ima nuo 50 iki 400–500 litų, priklausomai nuo programos.

V.Butkevičius pas gerbėjus skuba specialiu transportu – kalėdiniu automobiliu. Kalėdų Senelio kostiumą jis pirmą kartą apsivilko būdamas 23-ejų.

Pageidauja ir fotosesijos

„Vijolinos“ direktorius Vytautas Kokšta teigė, kad Kalėdų Senelių pasirodymai nėra itin pelningi, tad šią paslaugą teikia iš inercijos. „Turime kelis Senelius iš senų laikų. Jei kas pageidauja, nusiunčiame vieną kitą“, – kalbėjo vadovas.

Valanda barzdotojo personažo darbo įkainota mažiausiai 150 litų. „Viskas priklauso nuo Kalėdų Senelį įkūnijančio aktoriaus žinomumo, drabužių puošnumo. Pavyzdžiui, televizijos veidai gali norėti ir 300 litų už valandą“, – pasakojo V.Kokšta.

Anot jo, daugiausiai užsakymų sulaukiama iš vaikų kolektyvų. „Dažniausiai keliaujame į darželius, tačiau esame kviečiami ir į mokyklas“, – sakė V.Kokšta.

Suaugusieji, pasak jo, dažniausiai pageidauja, kad Kalėdų Senelis būtų viso šventinio renginio vedėju. Dažniausiai norima vienos valandos tradicinės Kalėdų Senelio programos su fotosesijomis, dovanų dalybomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų