Pereiti į pagrindinį turinį

Kiniški batai – galvos skausmas batsiuviams

2008-09-23 09:00
Kiniški batai – galvos skausmas batsiuviams
Kiniški batai – galvos skausmas batsiuviams / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Vilniečiai – taupūs žmonės. Jie neskuba išmesti nunešiotų ar pigių kiniškų batų – neša batsiuviams. Tačiau dažnai lieka nemaloniai nustebinti – prastos kokybės avalynės batsiuviai net nesiryžta taisyti.

"Be šios paslaugos niekas neišsiverčia", – šypsojosi avalynės taisyklos "Pakala" direktorė Zita Kuzmina. Ji gerai žino vilniečių įpročius: prasidėjus rudeniui taisyklos durys varstomos vis dažniau.

Dažniau nei vyrai į taisyklą užsukančios moterys pageidauja pakeisti pakalas. Metalinės, guminės ir odinės – tokių rūšių pakalos populiariausios. Tiesa, odinės nusitrina greičiausiai. Sutaisyti ar įsiūti užtrauktukus – dar viena batsiuvių teikiama paslauga.

Z.Kuzmina pasakojo, kad sunkiausia taisyti kinišką avalynę. Šioje šalyje pasiūti batai nekokybiški, pagaminti tarsi paskubomis.

"Moterys gali rasti madingų, tačiau vargu ar geros kokybės batų", – sakė direktorė. Ji įsitikinusi: nusipirkę Kinijoje pagamintą avalynę tik užsitrauksite sau bėdą.

Tos pačios nuomonės laikosi ir "Skubios avalynės taisyklos" vedėja Elona Petkelienė. Jos nuomone, kiniški, iš sintetinių medžiagų pagaminti batai labai kenkia odai.
"Koja prakaituoja, bakterijos gali sukelti odos grybelį", – tikino moteris. Nusipirkę odinius batus rūpesčių turėsite kur kas mažiau.

Į taisyklą – per pietus

Vilniečiai stengiasi taupyti ne tik pinigus, bet ir laiką. Todėl taisyklose daugiausia klientų per pietų pertrauką.

E.Petkelienė pasakojo, kad sparčiai populiarėja skubi avalynės taisymo paslauga – batsiuviai neužtrunka ilgiau nei pusvalandį. Ar reikia už tai mokėti papildomai?
"Neimame papildomo mokesčio, galbūt dėl to sulaukiame itin daug klientų", – sakė E.Petkelienė.

Ji patarė visada daug dėmesio skirti batų priežiūrai, ypač jei įsigyjate batus odiniu padu. Tokius patariama dar naujus  nešti į taisyklą. Ten batsiuviai jų padus sutvirtins specialia medžiaga. Kitu atveju padas drėks, gali deformuotis – neprižiūrint galima sugadinti ir kokybiškus batus.

Ar vilniečiai avi lietuvišką avalynę? Iš šimto porų gal viena ir atsirastų", – dvejodamas sakė taisyklos "Eilinta" savininkas Aleksandras Kiričenkas. Jis teigė, kad vilniečiai mieliau renkasi itališką produkciją.

Aukštakulniai gadina eiseną

Taisyti batus būtina ne tik dėl patogumo. Batsiuviai patarė jų pakalas atidžiai prižiūrėti ir dėl savijautos. Netinkamai nunešioti ir nesutvarkyti aukštakulniai gali pakenkti stuburui ir eisenai.

"Šią klaidą dažnai daro jaunos merginos", – sakė E.Petkelienė. Jos nuomone, iš eisenos gali suprasti, ar moters batai tvarkingi. Tiesa, vairuoti avint aukštakulnius taip pat kenkia pakaloms. Laikydami koją ant pedalo tam tikru kampu, gadinate ne tik pakalas, bet ir batų nosis. Todėl vairuojant geriau avėti žemakulnę avalynę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų