Klaipėdoje pagamintas elektrinis autobusas atvyksta į Vilnių

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje sukurtas ir pagamintas elektrinis miesto autobusas „Dancer“ atrieda ir į Vilnių. Inovatyvi transporto priemonė šeštadienį pristatyta prezidento Gitano Nausėdos inicijuotame Žaliųjų idėjų festivalyje, o pirmadienį – ir Vilniaus miesto viešojo transporto paslaugų įmonėms bei miesto atstovams.

Klaipėdoje veikianti įmonių grupė „Vėjo projektai“, bendradarbiaudama su Klaipėdos ir užsienio universitetų mokslininkais, nuo 2011 metų kuria, projektuoja bei gamina originalios konstrukcijos, lengviausius pagal svorį rinkoje elektrinius miesto autobusus „Dancer“. Pirmasis lietuviško elektrinio autobuso prototipas buvo pagamintas perkonstruojant troleibusą, tačiau, tobulinant technologijas, siekta sukurti kuo lengvesnės konstrukcijos, itin greitai, vos per vidutiniškai 8 minutes įkraunamą, unikalaus dizaino transporto priemonę.

Du 2019 m. sertifikuoti bei registruoti autobusai „Dancer“ nuo 2020 m. pavasario aptarnauja reguliarius maršrutus Klaipėdos mieste ir per vienerius metus nuvažiavo daugiau nei 120 tūkst. kilometrų.

„Dancer“ autobuso kūrimo filosofija paremta socialine misija – panaikinti taršų iškastiniu kuru varomą visuomeninį transportą, kad miestai taptų žalesni ir sveikesni, sakoma „Vėjo projektų“ pranešime. Elektriniai „Dancer“ autobusai varomi iš atsinaujinančių šaltinių – vėjo – gaunama elektra, o kiekvienas autobusas per metus sutaupė beveik po 70 tonų CO2, kuris nebuvo išmestas į Klaipėdos miesto orą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kristina

Kristina  portretas
Į Klaipėdos naujus rajonus je ne kursuoja nevažinėja .Vyturio gatvėj jų nėra. Stotelėse .Vingio gatvėje nėra ..į šią pusę Klaipėdos nauji autobusai kol kas nekursoja nevažinėja . . Dar tikrai rymtai nemačiau nei vieno naujo tokio autobuso išvis. Naujose rajonuose Klaipėdos ypač 8 ir 9 maršruto naujų autobusų kol kas nebėra

Kristina

Kristina  portretas
Po Klaipėda dar tokių autobusų nėra nevažinėja .DAR nei karto jų nemačiau. Į Vyturio ir vingio gatvė į naujus rajonus Klaipėdos je ne kursuoja. 8 ir 9 numerio tokių autobusų nėra

Senuks

Senuks portretas
Gerove su perdibta plastmase
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių