Pereiti į pagrindinį turinį

K.Lančinskas apie skraidančias kameras: nefotografuosime pro langus

2010-11-11 07:27
Pažadai: "Tikrai nekabinsime kameros virš gyvenamųjų pastatų, nefotografuosime pro langus, kas kuo užsiima", – tikino K.Lančinskas.
Pažadai: "Tikrai nekabinsime kameros virš gyvenamųjų pastatų, nefotografuosime pro langus, kas kuo užsiima", – tikino K.Lančinskas. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas 1diena.lt teigė, kad policija turi ir kur kas svarbesnių poreikių nei akis danguje. Tačiau įrangą policijai perka Vilniaus savivaldybė, tad pareigūnams esą lieka džiaugtis dovana.

– Ar toks pirkinys iš tikrųjų būtinas? Galbūt pinigus būtų geriau išleisti, pavyzdžiui, naujam patruliniam automobiliui?

– Gal ir taip. Bet jeigu savivaldybė mums nusprendė skirti tokius pinigėlius... Iš esmės tai (skraidanti kamera – red. past.) labai naudingas dalykas. Tik klausimas, ar tai šiuo metu reikalingas dalykas. Bet panaudosim.

– Kitaip sakant, dovanotai kamerai į objektyvą nežiūrima.

– Taip (juokiasi).

– Žmogaus teisių stebėjimo instituto vadovas Henrikas Mickevičius baiminasi, kad kyla grėsmė žmonių privatumui.

– Kai reikės pagalbos iš oro, tada mes tą kamerą naudosime. Šis prietaisas bus naudojamas tik per didelius renginius, kad būtų užtikrintas žmonių saugumas. Dar naudosime eismo srautams reguliuoti, bet tikrai nekabinsime kameros virš gyvenamųjų pastatų, nefotografuosime pro langus, kas kuo užsiima. Tokia technika mums bus pagalba fiksuojant žmonių elgesį, nustatant tuos, sakykime, blogiukus.

– Galbūt jau matėte tą prietaisą?

– Dar nemačiau. Dabar jį projektuoja, dalyvaujant mūsų pareigūnams. Jis bus padarytas policijos poreikiams, maksimaliai saugus miesto sąlygomis, nes toks daiktas, žinote, ir nukristi gali. Žinome, kad Lietuvoje yra kelios įmonės, kurios gali tai padaryti. Išsirinksime geriausią.

– Kiek teko domėtis, Londone tokie policijos NSO sukėlė visuomenės pasipiktinimą.

– Jie skraido ir Londone, ir Izraelyje, ir Vokietijoje. Technikos amžiuje gyvename, su tuo reikia susitaikyti.

– Kaip atrodys Vilniaus policijos akis danguje?

– Prietaisas tikrai bus didesnis už žaislinį sraigtasparnį. Jis turi būti ir tam tikro svorio, ir turėti stabilizavimo sistemą. Jis, kiek žinau, turės šešis variklius. Bus gana didelis.

– Ar prietaisas bus apdraustas?

– Manau, kad taip.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų