Pereiti į pagrindinį turinį

Kodėl Kauno merui taip rūpi "Chorų karai"?

2010-11-16 12:00
Kodėl Kauno merui taip rūpi "Chorų karai"?
Kodėl Kauno merui taip rūpi "Chorų karai"? / Tomo Raginos nuotr.

Kauno vadovas konservatorius Andrius Kupčinskas, atrodo, neturi svarbesnių darbų, kaip tik rūpintis savo įvaizdžiu. Prieš artėjančius savivaldos rinkimus tai dar labiau pastebima.

Pernai šampaniniu Kauno choru miesto galva susirūpino tik tada, kai televizijos projektas jau buvo įsibėgėjęs, o Kaunui atstovaujantis R.Tautkus su savo komanda tapo ryškiais lyderiais.

Šiemet, projekto rengėjams dar nepaskelbus datos, kada projektas startuos televizijos eteryje, A.Kupčinskas ir savivaldybės administracijos vadovė Edita Gudišauskienė sukvietė žurnalistus ir pareiškė visais būdais remsiantys Merūno Vitulskio vadovaujamą chorą.

Kitąmet televizijos projekte "Chorų karai" Kauno chorui diriguosiantis Merūnas Vitulskis tvirtino, kad jį pradžiugino laidos prodiuserių pasiūlymas, todėl jis iškart sutiko.

Kauno valdžios atstovai, dar neįvykus atlikėjų atrankai, žadėjo ne tik sirgti už Kauno chorą, bet ir paremti jį finansiškai. "Paremsime, kuo galėsime", – vakar žadėjo A.Kupčinskas. Paklaustas apie konkretesnę sumą, meras užsiminė, kad pinigai chorui galėtų būti numatyti kitų metų biudžete. "Vasarį tvirtinsime biudžetą. Šiųmetė situacija palankesnė nei pernai, todėl bus ieškoma pinigų chorui paremti", – žadėjo miesto vadovas.

Dosnią pagalbą chorui pažadėjo ir savivaldybės administracijos vadovė. "Pasirūpinsime, kad atlikėjai turėtų autobusą, vėliavų, tarpininkausime ieškant rėmėjų. Jeigu choras laimėtų projektą, reikės pasiūlyti chorui, kam tuos pinigus paaukoti", – vakar būsimus darbus dėliojo E.Gudišauskienė.

"Chorų karai" kitąmet ir vėl bus rodomi per TV3. Kada tiksliai bus rodoma laida, projekto vadovė Neringa Kavaliauskienė negalėjo pasakyti. "Po Naujųjų", – pridūrė ji. Kitais metais televizijos eteryje kariaus septynių miestų chorai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų