Komisija: vartotojai neskolingi „Vilniaus energijai“ ir „Litesko“

  • Teksto dydis:

Kainų ir energetikos komisija, įvertinusi situaciją ir tai, kad vartotojai turi apmokėti sąskaitas iki mėnesio pabaigos, laikosi pozicijos, kad „Vilniaus energijos“ ir „Litesko“ sąskaitose nurodytos nepriemokos už normatyvus viršijusį šilumos kiekį karšto vandens temperatūrai palaikyti (cirkuliacijai) 2010 m. gegužės–2015 m. gegužės mėn. laikotarpiu yra neteisėtos.

Vartotojai nėra skolingi „Vilniaus energijai“ ir „Litesko“ ir neturi mokėti, teigiama pranešime spaudai. Jeigu vartotojai jau yra susimokėję, šia suma jiems turės būti sumažintos ateinančių laikotarpių sąskaitos.

Komisija traktuoja, kad nepriemokos susidarė dėl šilumos tiekėjų kaltės, todėl, pagal Šilumos pirkimo–pardavimo sutarčių su buitiniais šilumos vartotojais standartinių sąlygų aprašą, nepriemoka vartotojams gali būti skaičiuojama tik už ne ilgesnį nei paskutinių dviejų mėnesių laikotarpį, neskaičiuojant delspinigių.

Normatyvus viršiję šilumos kiekiai karšto vandens temperatūrai palaikyti (cirkuliacijai) už 2010 m. gegužės–2015 m. gegužės mėn. laikotarpį buvo paskirstyti daliai Vilniaus, Marijampolės, Vilkaviškio, Alytaus, Telšių, Biržų, Kelmės ir Druskininkų gyventojų. Palangiškiams nepriemokos buvo pateiktos kartu su balandžio mėnesio sąskaitomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių