Pereiti į pagrindinį turinį

Konservatoriai šnairuoja į partnerius

2008-02-20 00:00

Iškilo grėsmė, kad žlugs Kauną valdančios koalicijos partnerystė su socialdemokratais. Pastarieji nemalonę užsitraukė nebalsuodami už biudžetą.

Iškilo grėsmė, kad žlugs Kauną valdančios koalicijos partnerystė su socialdemokratais. Pastarieji nemalonę užsitraukė nebalsuodami už biudžetą.

Praėjusią savaitę Kauno miesto savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos frakcija nutarė, kad klausimą dėl koalicinės partnerystės su socialdemokratų partijos frakcija turės svarstyti konservatorių Kauno miesto skyrių sueigos taryba.

Konservatorius užrūstino tai, kad nebalsuodama už šių metų Kauno miesto biudžetą Socialdemokratų frakcija nesilaikė koalicijos bendradarbiavimo sutarties. Taip pat raginama atkreipti dėmesį į socialdemokratų deleguoto vicemero Stepono Vaičikausko atsakomybę už miesto ūkinius reikalus.

Kauno meras Andrius Kupčinskas teigė, kad iš pradžių bandys kalbėtis su koalicinės tarybos nariais, o vėliau tarsis ir su partijos nariais.

„Socialdemokratai iš pradžių teigė, kad balsuos už biudžetą, tačiau po kelių dienų persigalvojo. Nesulaukėme jų paramos svarstant vieną svarbiausių miestui klausimų. Tai verčia persvarstyti tolesnio bendradarbiavimo galimybę“, – įsitikinęs A.Kupčinskas. Jis priminė, kad buvo atsižvelgta į daugelį socialdemokratų pasiūlymų dėl biudžeto.

Socialdemokratų frakcijos seniūnas Gintautas Labanauskas teigė, kad jų partijos Kauno skyriaus posėdyje taip pat bus svarstomos tolesnės bendradarbiavimo su Sėkmės koalicija perspektyvos.

„Priimant biudžetą nebuvo atsižvelgta į mūsų pasiūlymus. Tik iš dalies atsižvelgta į siūlymą skirti 300 tūkstančių litų troleibusų linijos į Šilainius projektui koreguoti, tačiau tam numatyta tik tris kartus mažesnė suma. Dėl to mes negalime tesėti rinkėjams duoto pažado“, – aiškino G.Labanauskas.

Anot jo, jei socialdemokratai nutars likti koalicijos rėmėjais ar partneriais, jie ir toliau pasiliks teisę nepritarti tarybos sprendimams, kurie, jų manymu, būtų neteisingi.

Socialdemokratų partijos Kauno skyriaus pirmininkas Steponas Vaičikauskas pažymėjo, kad socialdemokratai, nebalsavę už biudžetą, tą pačią dieną akcentavo, jog stengsis padėti Kaunui įvykdyti jį.

„Mes nesakėme, kad norėtume nutraukti koalicinę sutartį. Tai padaryti gali bet kuri pusė ir be jokios motyvacijos, perspėjus prieš 14 dienų. Skyriaus susirinkime svarstysime, kaip reikėtų vertinti konservatorių poziciją“, – kalbėjo S.Vaičikauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų