Pereiti į pagrindinį turinį

Kontrolierei nerimą kelia mokyklos likimas

2009-03-26 09:00

Vaiko teisių apsaugo kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė susirūpinusi Balsių mokyklos likimu. Kontrolierė kreipėsi į merą Vilių Navicką ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narę Violetą Podolskaitę.

R.Šalaševičiūtė susirūpinusi dėl Vilniaus miesto Balsių mokyklos statybos ir ūkio priežiūros vykdymo koncesijos konkurso procedūrų nutraukimo.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba praėjusią savaitę vykusiame posėdyje svarstė galimybę nutraukti Balsių mokyklos konkurso procedūrą, pradėtą su bendrove "Vėtrūna". Esą dar valdant Tvarkos ir teisingumo partijos suburtai koalicijai pasirinktas miestui nenaudingas pasiūlymas. Pigiausią statybos kainą pasiūliusi bendrovė "City Service" buvo eliminuota iš konkurso. Laimėtoju paskelbta "Vėtrūna", pasiūliusi mokyklą pastatyti už 55,5 mln. litų.

Tai sukėlė nerimą Balsių bendruomenei, jau kelerius metus laukiančiai naujos mokyklos. Balsių bendruomenės narių teigimu, naujos mokyklos laukia apie 15 tūkst. gyventojų, iš jų 1 tūkst. mokyklinio amžiaus vaikų. Bendruomenė tikisi, kad nauja Balsių mokykla bus atidaryta 2010 m. rugsėjį.

Vaiko teisių apsaugo kontrolierė išreiškė viltį, kad nepaisant galimos politinės ir verslo interesų kovos, siekiant užtikrinti vaiko gerovę ir visuomenės interesą, Vilniaus miesto savivaldybės taryba priims sprendimus, užtikrinančius, kad vaikai po metų jau galėtų lankyti Balsių mokyklą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų