Kovo 11-ąją Vilnius kviečia įžiebti vilties žiburius akcijoje su Ukraina „Laisvė šviečia“

  • Teksto dydis:

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną Vilniaus miesto savivaldybė, „Stiprūs kartu“, „Laisvė šviečia“ ir partneriai inicijuoja didžiausią šalyje vienybės ir solidarumo akciją – „Laisvė Šviečia“.

Planuojama, kad tai bus didžiausias per visą šalies nepriklausomybės laikotarpį įvykęs vienybės ir solidarumo renginys Vilniuje. Jis skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti ir šiuo metu už laisvę kovojančiai Ukrainai paremti.

„Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena šiemet vėl kitaip atrodo Rusijos agresijos prieš Ukrainą fone. Tikiu, kad Kovo 11-ąją susirinkę Katedros aikštėje parodysime savo solidarumą su savo broliais Ukrainoje ir dar labiau sustiprėsime patys“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Vienybės ir solidarumo akcijos scenoje skambės tikros nuo karo pabėgusių žmonių istorijos, nesuvaidinti liudijimai, visuomenės lyderių įžvalgos, garbingų svečių kalbos ir viltį nešančios dainos.

Ryškiausios muzikos pasaulio žvaigždės renginyje „Laisvė šviečia“ atliks dainas laisvei. Scenoje pasirodys „G&G Sindikatas“, Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“, Andrius Mamontovas, Ieva Narkutė, „Baltos Varnos“, Bjelle, Vidas Bareikis, „The Roop“, Justinas Jarutis, Donatas Montvydas, berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“ ir kiti.

Iniciatyva „Laisvė šviečia“, pirmąją karo dieną sutelkusi dešimtis tūkstančių neabejingų žmonių visoje Lietuvoje, šįkart suvienijo garsiausius Lietuvos prodiuserius, valstybines institucijas, visuomenininkus ir verslus.

Visos tiesioginės transliacijos metu bus renkamos lėšos visuomeninėms organizacijoms „Blue/Yellow“ (pagalbai kovai fronte), „Raudonasis kryžius“ (humanitarinei pagalbai) bei „Stiprūs Kartu“ (karo pabėgėlių reikmėms Lietuvoje).

Vienybės ir solidarumo koncertas „Laisvė šviečia“ įvyks kovo 11 d. 19 val. Vilniaus Katedros aikštėje.


Šiame straipsnyje: Laisvė šviečiakaras UkrainojeUkrainakovo 11Kovo 11-oji

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių