Kovo 11-ąją Vilnius siūlo intelektualią pramogą – nemokamas šventines ekskursijas

  • Teksto dydis:

Po dvejų metų pertraukos vilniečiai ir sostinės svečiai šventinę Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos popietę vėl galės praleisti turiningai. Katedros aikštėje nuo 13 val. beveik keturios dešimtys profesionalių gidų kvies į nemokamas, šventines Kovo 11-osios ekskursijas po Vilnių.

Jau ketvirtąjį kartą Vilniaus miesto savivaldybės ir Vilniaus kultūros centro organizuojamos ekskursijos – viena iš Kovo 11-osios šventinių tradicijų, kurios ypatingą Lietuvai dieną kviečia kitaip pasivaikščioti po sostinę, pasidžiaugti unikaliu senamiesčiu, labiau pažinti didingą, kadaise didžiausios Europos valstybės sostine buvusio Vilniaus istoriją ir skatinti kultūrinį bei istorinį gyventojų ir svečių sąmoningumą.

Pasak gidės Janinos Ulozienės, ši kaskart džiuginanti Kovo 11-osios iniciatyva yra tikra šventė, kuomet gidai turi galimybę dalintis geromis emocijomis, savo žiniomis, drąsiai pasakoti laisvės idėjas. Tai ypač aktualu dabar, kuomet Lietuva ir daugybė pasaulio šalių, kaip niekada iki šiol, supranta neįkainuojamą laisvės prasmę ir kainą.

„Ši Kovo 11-oji bus ypatinga. Manau, ir emocijų bus daugiau, ir aiškaus kalbėjimo bei nuostatų. Ir skausmingai aiškaus valstybingumo suvokimo. – Slava ukraini!“ – sako ekskursijų vadovė Zita Danielienė.

Trečiąjį kartą šventines ekskursijas vedantis Janas Boguško džiaugiasi, kad jos yra puiki galimybė švęsti ir kartu tobulėti: „Žmonės ateina visomis šeimomis šventiškai nusiteikę, su vėliavėlėmis rankose. Kai stovi svarbiausioje šalies aikštėje, apima vidinis džiaugsmas, kad esi tos šventės dalelė“.

Išankstinė registracija į ekskursijas vyks nuo kovo 9 d. 13 val. elektroniniu būdu, čia.

1–2 valandas truksiančios intelektualios šventinės pramogos dalyviai galės rinktis net iš 35 skirtingų temų, iš kurių bus: 24 – lietuvių kalba, 3 – anglų kalba, 3 – rusų kalba, 3 – lenkų kalba ir 2 – vokiečių kalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dzūkelis

Dzūkelis portretas
Gal surenkite nemokamą ekskursiją į senojo ožio tvartelį Nimersetoje.

kokie šaunuoliai

kokie šaunuoliai portretas
ta pačia proga nuveskit į ekskursiją tema "Bjauriausios pasauly mergaitės" ir rodykite vilnietes - pasaulis išsigąs, nebenorės mūsų niekas pulti, nes kupriuko muzikantėlio aferistėlio palikuonys visi išsigimę, atgrasūs, Daukanto aikštės šeimininko dukros - baisūnės ... savaiminis nusikapanojimas užprogramuotas savaime - nepadės jokia rolė, nei vidurinės išsilavinimo neturinčio urmo dabartinio marionetinio kalbėtojo reveransai, nei pagrindinio šalies narcizo elastinga eisena greta knabikės nosimi užjuodusios prarudusios damos --- vaizdialis ne koks - teisingi buvo žodžiai - kieno?

Purmaliai

Purmaliai portretas
LGBT nepamirškit papasakot.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių