Pereiti į pagrindinį turinį

Kovo 11-oji išginė į gatves

2009-03-12 09:00
Kovo 11-oji išginė į gatves
Kovo 11-oji išginė į gatves / Gedimino Bartuškos ir Mindaugo Ažušilio nuotr. Tvarka: per visas Vilniuje vykusias visuomenines akcijas incidentų išvengta.

Dar tikriausiai niekada per vieną dieną Vilnius nematė tiek protesto mitingų, eitynių, kiek jų vyko vakar – Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga. Tvarką užtikrino gausios policijos pajėgos ir per visas akcijas incidentų išvengta.

Pirmas protesto mitingas prie Seimo vyko dar Kovo 11-osios išvakarėse. Studentai ir aukštųjų mokyklų dėstytojų profesinių sąjungų atstovai antradienį savo nepasitenkinimą aukštojo mokslo reforma turėjo reikšti purvyne – nedidelėje aikštelėje šalia "Vilniaus vartų" komplekso. Valdančiosios daugumos nariai išdrįso išeiti į minią, bet jų kalbos ir pažadai buvo palydėti švilpimu. Protestuotojai pažadėjo tęsti akcijas, jeigu valdžia neatsižvelgs į jų reikalavimus.

Trečiadienį iš pat ryto link Seimo patraukė trispalvėmis ir raudonomis vėliavomis nešini bei savo lyderių, tarsi armijoje, muštruojami Fronto partijos nariai. Per nesankcionuotą akciją Frontas ir dar keliasdešimt žmonių prie parlamento simboliška tylos minute atsisveikino su iliuzija, kad Lietuva – laisva valstybė.

Vakar vidurdienį kur kas linksmesnį pasirodymą suorganizavo pilietininkai. Jie surengė nesankcionuotą teatralizuotą šalies demokratijos laidotuvių ceremoniją. Taip protestuota prieš sostinės valdžios draudimą rengti tolerancijos eitynes.

Mitingų maratoną Vilniuje užbaigė ultapatriotų eitynės. Leidimą savo akcijai gavę nacionalistai, kurių dalį sudarė skustagalviai, šį kartą be dainų ir antisemitinių ar rasistinių šūkių žingsniavo Gedimino prospektu.

Plačiau:

Ramus skustagalvių maršas

Klounas laidojo Lietuvos demokratiją

Frontas netiki Lietuvos laisve

Studentus suvarė į purvyną

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų