Krikščionių bažnyčių atstovai kviečia vienytis bendroje šeimos šventėje

  • Teksto dydis:

Keturių krikščioniškų bažnyčių atstovai birželio 1-ąją visas Lietuvos šeimas kviečia į Vilniuje vyksiančią šventę „Šeima – gyvybės lopšys“.

Katalikų, Ortodoksų, Evangelikų liuteronų bei Evangelikų reformatų rengiama šventė, skirta Šeimos metams, taip pat sutampa su Lietuvoje šiemet birželio 1-ąją minimomis Vaikų gynimo bei Tėvo dienomis.

Lietuvos Evangelikų liuteronų bažnyčios vyskupas Mindaugas Sabutis sakė, kad į šią šventę kviečiami atvykti visi, vengiama politikavimo dėl visuomenėje kylančių diskusijų apie šeimos sampratą, tiesiog norima pasidžiaugti, kad „šeima yra Dievo dovana“, kurią dažnai įvertiname tik jos netekę.

„Šventėje pageidaujami absoliučiai visi: ir tie, kurie šeimos ir dar nesukūrė, ir tie, kurie yra vieniši, ir tie, kurie yra praradę bei neišsaugoję šeimos (...). Visada yra ši diena, dabartis - turime puikiausią galimybę ne tik laukti, kol kažkas kažką nuspręs ar duos, bet turime galimybę pasidalinti meilės ryšiu dabar su tais, su kuriais galime“, - sakė jis.

Jam pritarė ir Katalikų bažnyčiai atstovaujantis Vilniaus arkivyskupijos vyskupas augziliaras Arūnas Poniškaitis, kuris sakė, jog šventė nėra nukreipta prieš kažką, o yra už šeimą bei „vyro ir moters meilę santuokoje“.

„Šioje šventėje gali dalyvauti kiekvienas žmogus, kuris supranta šeimos vertę visuomenėje, kaip visuomenės ląstelę“, - sakė jis.

Anot jo, tikimasi, kad jau kitąmet šeimos šventę palaikys devynių konfesijų atstovai, kurie šiemet pasirašė memorandumą dėl šeimos.

Kaip sakė Vilniaus stačiatikių katedros klebonas Eugenijus Rudenko, ortodoksai tokia eiseną Vilniuje organizuoja jau trečiąjį kartą. Šįkart, apsijungus keturioms krikščioniškoms konfesijoms, maršrutas bus ilgiausias ir tęsis nuo Nepriklausomybės aikštės prie Seimo iki Rotušės aikštės.

„Maršrutas - gan ilgas, bet tai ir yra simbolis, kuriuo galima parodyti, kad krikščionys yra vieningų pažiūrų, ypač šeimos, tautos ateities klausimais. Dėl to ir kilo ši idėja“, - sakė E.Rudenko.

Jis sakė, jog sekmadienio eisenoje tikimasi sulaukti ir dalyvių iš Kauno, Telšių, Kaišiadorių, Šiaulių. Eiseną ves Karinių oro pajėgų orkestras, dalyvaus pučiamųjų orkestras, parapijų chorai. Antrojoje šventės dalyje prie Vilniaus rotušės koncertuos vaikų ansambliai bei žinomi Lietuvos atlikėjai.

E.Rudenko tvirtino, kad tokia pat krikščioniškų bažnyčių organizuojama eisena birželio 1-ąją vyks ir Klaipėdoje, šventę švęsti kviečiami ir kitų miestų atstovai.

Lietuvos Evangelikų reformatų Bažnyčios vadovas Tomas Šernas tvirtino, kad krikščioniškame pasaulyje apie šeimos svarbą visuomenei kalbama jau du tūkstančius metų.

„Skelbiame bendrą krikščionišką nuostatą, kad šeima yra svarbi Lietuvai, kuri nyksta. Džiugu, kad šventei pasirinkta Tėvo diena, nes mūsų visuomenėje tėvas yra labai svarbi, bet gerokai primiršta pozicija (...).Tikimės, kad mūsų konfesijos ir ateityje bendradarbiaus šia tėviška prasme ir ateityje rengsime tokius gerus renginius“, - sakė jis.

Šventė „Šeima – gyvybės lopšys“ dalyviai kviečiami rinktis prie Seimo sekmadienį, nuo 13.30. Nuo 14 val. eisena pajudės Gedimino prospektu, kol pasieks Rotušės aikštę, kur nuo 15 val. iki 16.30 val. vyks vaikų kolektyvų koncertas, koncertuos ir žinomi Lietuvos atlikėjai, chorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gera ,tvirta šeima

gera ,tvirta šeima portretas
matyt ,,dieglys" kai kuriem,kad jau primetama ,,diskriminacija"....Mat,tie kiti bus nustumti į ,,antrą planą",o jie taip norėtų būt ,,garbės viršūnėj",įgaut vos ne įpatingą statusą,nes matai,mes kitokie...Nesimato,kad jie būt invalidai...(nebent dvasios)....

linas iš netikiu.com

linas iš netikiu.com portretas
Linkiu linksmos šventės. Taip pat linkiu, kad šventės nenaudotumėte žmonių diskriminacijai įtvirtinti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių