Pereiti į pagrindinį turinį

Krizė pačiame įkarštyje

Krizė pačiame įkarštyje
Krizė pačiame įkarštyje / Tomo Raginos nuotr.

Keli atlyginimo vis dar negavę "Žalgirio" legionieriai atsisakė žaisti rungtynėse. Kol likę žalgiriečiai Alytuje kovojo dėl pergalės, už uždarų durų Kaune spręstas jų likimas.

Posėdžiavo visą dieną

Vakar iki vėlaus vakaro bendrovės "Kauno energija" valdyba ir miesto savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas laužė galvą, kaip parengti sutartį, kuri leistų įmonei laiduoti už "Žalgiriui" skirtus 5 mln. litų.

Nors valdybos posėdžio pradžioje dalyvavęs Kauno meras Andrius Kupčinskas sakė tikįs, kad visi reikiami dokumentai bus pasirašyti iki darbo dienos pabaigos, po 19 val. valdybos posėdis vis dar nebuvo pasibaigęs. Už posėdžių kambario ribų jokios derybų detalės nebuvo žinomos.

"Nuo pat pietų jiems skambinu. Naujausios žinios – už paskolą laiduos ne "Kauno energija", o savivaldybė. Daugiau detalių nežinau. Ar tai tiks bankui, paaiškės penktadienio rytą", – teigė savivaldybės įmonės "Krepšinio perspektyvos" direktorius Vytautas Mikėnas.

Skirs pusę sumos?

Užvakar "Kauno energija" sulaukė savo didžiausio kreditoriaus SEB banko draudimo. Prieš vakarykštį susirinkimą savivaldybėje viltasi, kad penkiems kreditoriams skolinga "Kauno energija" nuspręs nebelaukti jų leidimo laiduoti už "Žalgirio" lėšas.

Kauno savivaldybės vadovai tikino, kad patys pradėjo bendrauti su SEB banku, kuriam raštiškai garantuoja, kad paskolintus 5 mln. litų grąžins. Jei nepavyktų įtikinti kreditorių, tikėtasi, kad "Kauno energija" galės laiduoti bent už pusę "Žalgiriui" žadamos sumos.
A.Kupčinskas sakė, jog anksčiau "Kauno energijos" vadovai buvo užsiminę, kad "Žalgiriui" ir be kredito iš savo lėšų galėtų skirti 2,5 mln. litų.

Jei vakar bendrovei ir savivaldybei pavyko susitarti dėl laidavimo, šiandien paskutinį žodį turės tarti kreditą išduodantis DnB NORD bankas.

"Bankas atsakė, kad jam tinka visi mūsų parengti dokumentai. Belieka laukti "Kauno energijos" sprendimo. Jei jis bus tinkamas, pinigai iškart pateks į "Žalgirio" sąskaitą", – kalbėjo savivaldybės Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius.

Nežaidė trys žaidėjai

Jei išsipildys finansininko pranašystė, žalgiriečiai algas galės gauti šiandien. Tačiau ne tik "Žalgirio" klubo vadovai, bet ir patys žaidėjai tokius pažadus vertina skeptiškai. Jei legionierių sąskaitose iki penktadienio vakaro nebus iki šiol nemokėtų algų, jie rytoj neketina žaisti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse su Panevėžio "Techasu". Tuo abejoti neverta, nes vakar amerikiečiai atsisakė žaisti pirmosiose LKL čempionato rungtynėse su "Alytaus" ekipa.

Dzūkijos sostinėje prieš mačą išsirikiavo tik serbas Ratko Varda ir lietuviai Jonas Mačiulis, Dainius Šalenga, Eurelijus Žukauskas, Tomas Masiulis, Rolandas Alijevas, Žygimantas Janavičius, Mantas Kalnietis ir Paulius Jankūnas. Du pastarieji yra traumuoti ir į Alytų atvyko  tik dėl skaičiaus.

Jokio ultimatumo nebuvo

Tik dėl skaičiaus į Alytų važiavo ir R.Varda. Jis žaisti neketino. Vis dėlto treneriams serbą pavyko perkalbėti. R.Varda, kaip ir amerikiečiai Marcusas Brownas, Lorenas Woodsas, Willie Deane‘as, nenori žaisti, kad negautų traumų. Jeigu "Žalgirio" finansinė padėtis nepasikeis, jiems teks ieškoti kito klubo. Tai daryti galės tik būdami sveiki. Nerungtyniauti jiems pataria ir agentai.

"R.Varda dar nežino, ar žais. O T.Masiulis ir R.Alijevas dalyvavo tik vienoje treniruotėje. Spėjome jiems derinius parodyti, bet rungtynėms naujokai dar nėra pasirengę. Laužome galvą, kaip reikės žaisti, bet nieko čia daug neprigalvosi. Paskutinėse treniruotėse darbą tik imitavome", – prieš rungtynes entuziazmu netryško "Žalgirio" vyriausiasis treneris Rimantas Grigas. Vakar "Žalgiris" 104:97 įveikė "Alytų".

Prieš pat rungtynes dar daugiau alyvos į aistrų židinį įpylė portalas lrytas.lt. Jame paskelbta, kad A.Kupčinskas skundžiasi pajutęs šantažą iš "Žalgirio" klubo prezidento Arvydo Sabonio pusės. Jis esą nedviprasmiškai pasakęs: jei komanda negaus žadėtų lėšų, sekmadienį ji bus išformuota.

"Kauno dienai" ir A.Sabonis, ir A.Kupčinskas patvirtino pastarosiomis dienomis bendravę telefonu kelis kartus, tačiau apie jokį ultimatumą kalbos nebuvę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų