Pereiti į pagrindinį turinį

Kur prisėsti pensininkams?

2008-11-05 09:00
Kur prisėsti pensininkams?
Kur prisėsti pensininkams? / Mindaugo Ažušilio nuotr. Netvarka: Naujamiesčio rajone gyvenanti M.Bartusevičienė (kairėje) tikino, kad kiemai dabar tokie suniokoti, jog neįmanoma po juos net pasivaikščioti.

Automobilių perpildyti kiemai. Išgriautos vaikų žaidimų aikštelės ir išdarkyta pieva šalia daugiabučio. Toks vaizdas nebestebina sostinės gyventojų. Nebestebina, bet kai kuriuos vis dar jaudina.

Šunų aikštelės svarbiau

Dauguma vilniečių labai uoliai rūpinasi savo automobilio stovėjimo vieta. Bet dėl to neretai nukenčia daugiabučio kiemas, mat vairuotojai mašinų jau seniai nesigėdija statyti ant vejos.

Naugarduko gatvės gyventoja Melanija Bartusevičienė neslėpė pasipiktinimo: "Mums, seniems žmonėms, invalidams, taip pat reikia kiemo erdvės. Juk irgi norime pasivaikščioti, pabūti gryname ore. O kaip gali išeiti į kiemą, kai ten tik mašinos, apdergta žolė ir šunų žaidimo aikštelė?"

Anot moters, greta namo esanti šunų žaidimo aikštelė sutvarkyta gražiau nei žmonėms pasivaikščioti skirta teritorija.

"Šunų zonai sutvarkyti kažkodėl pinigų yra, o štai žmones, ypač senyvo amžiaus, miesto valdžia pamiršta", – akmenukus į valdžios daržą mėtė Naujamiesčio gyventoja.

M.Bartusevičienė pasakojo, kad jos name gyvena nemažai pensininkų ir neįgalių žmonių. Dauguma jų mielai išeitų į kiemą pasėdėti, pabendrauti, bet tokioje pridergtoje aplinkoje, kur net vaikų žaidimų aikštelės suniokotos, to padaryti neįmanoma.

"Nužingsniuoti iki Vingio parko vos paeinančiam invalidui nelengva, o grįžtant iš parduotuvės taip pat norėtųsi prisėsti ant kokio suolelio kieme. Tačiau tokios galimybės neturime, nes kiemas visiškai netvarkomas", – savo ir kaimynų bėdas dėstė moteris.

Siūlo susikalti patiems

Išgirdęs gyventojų skundus Naujamiesčio seniūnės pavaduotojas Vytautas Bitė tikino, kad šiemet daugiau dėmesio buvo skirta vaikų žaidimo aikštelėms tvarkyti.

"Seniūnija projektus vykdo pagal paskirstomas lėšas. Tokiems suoleliams įrengti šiemet pinigų negavome, tačiau tikimės, kad ateityje žmonių lūkesčiai bus įgyvendinti", – sakė pavaduotojas.

Tiesa, jis neatmetė galimybės, kad netgi pastačius gyventojų prašomus suolelius, šie išsilaikytų neilgai.

"Tikriausiai niekam ne paslaptis, kad Naugarduko gatvėje ir aplink ją daugybė benamių, kurie girtuokliauja kiemuose, laužo vaikų žaidimų aikšteles ir suolelius, aprašinėja juos. Todėl kartais ir kyla abejonių, ar verta imtis tokio projekto", – aiškino V.Bitė.

Jis pasiūlė suolelius susikalti patiems gyventojai. Esą kol kas projektų juos statyti nenumatyta.

"Prie namų žmonės dažnai išmeta įvairių baldų. Tai kodėl gi jaunesni namo gyventojai negalėtų padėti senoliams ir sumeistrauti iš jų suoliukus?" – alternatyvą siūlė Naujamiesčio seniūnijos darbuotojas.

Namo bendrijos reikalas

Vilniaus savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Juozas Gedvilas tikino, kad automobilių stovėjimo aikšteles ar suoleliai kieme yra namo bendrijos arba to rajono seniūno reikalas.

"Kai mums seniūnai pateikia tam tikrus siūlymus, tada ir svarstome, finansuoti ar ne. Jau ir taip praėjusiais metais pastatėme tris šimtus vaikų žaidimo aikštelių", – kalbėjo direktorius.

Jo teigimu, viskas priklauso nuo rajonų seniūnų veiklumo. Siūlymus esą teikia būtent jie.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų