Kurdami namų jaukumą, nepamirškite valgomojo erdvės

  • Teksto dydis:

Valgomasis tikriausiai ne vienuose namuose yra ta erdvė, kurioje su garuojančiu kavos puodeliu ir pusryčiais pasitinkame dieną, o vakare toje pačioje erdvėje ji ir pasibaigia – prie vakarienės stalo aptariant dienos rūpesčius ir džiaugsmus. Yra sakoma, pusryčiai turi būti tokie geri, jog suteiktų energijos visai ateinančiai dienai, bet svarbu ne tik tai, ką jų metu valgome, tačiau ir kaip atrodo aplinka, kurioje pasikraunate energijos.

Svarbiausia – kokybiški baldai ir jaukumas

Norint susikurti jaukius namus vertėtų ne ką mažiau laiko skirti ir valgomojo erdvės planavimui bei baldams, kurie džiugintų kasdien. Pripažinkite, kad ir koks maistas būtų skanus, tačiau mėgavimąsi juo gali sugadinti prasta ar nejauki vieta.

Nusibodusias šakutes, lėkštes ar dekoracijas galima nesunkiai ir gan nebrangiai pakeisti, tačiau svarbiausia yra išsirinkti kokybiškus ir kiekvieno lūkesčius atitinkančius baldus, kurie džiugins ne tik akis, bet ir širdį. Galima rasti baldų, atitinkančių kiekvieno poreikius – tiek skirtų gausesniems susibūrimams, tiek viengungio namams.

Renkantis baldus valgomajam svarbu atkreipti dėmesį į poreikius – ar dažnai sulauksite svečių, ar dažniausiai valgys tik keli šeimos nariai. Taip pat pasirinkimą nulems ir tai, kokio dydžio patalpa bus skirta valgomajam. Jei erdvė yra maža, geriausia bus rinktis nedidelį arba apvalų šviesų stalą. Jei vieta didesnė – verta pasidairyti ir į didesnius stalus, tačiau taip pat patariama rinktis šviesesnius baldus, kurie optiškai nemažins erdvės ir suteiks jai lengvumo įspūdį.

Erdvė, skirta kokybiškam bendravimui

Pakvietus svečių ar susibūrus prie šventinio stalo mėgaujamės ne tik išskirtiniu maistu, bet ir artimųjų draugija. Prie garuojančios vakarienės pasidalijame širdžiai mielais džiaugsmais, mažytėmis paslaptimis, svajonėmis bei planais. Tad valgomojo erdvė turi būti ne tik patogi, bet ir jauki, kad joje gerai jaustųsi tiek būsto gyventojai, tiek apsilankę svečiai. Taip pat šioje erdvėje galima bus ir atsipalaiduoti bei daugiau liko skirti pokalbiams nei svetainėje, kurioje dažnai būna nemažai trikdžių – televizorius, žaidimai ir pan. Valgomojo erdvėje laikas bus praleistas prasmingiau žiūrint ne į televizoriaus ekraną, o į artimųjų akis. Tai ypač svarbu dabar, kai vis daugiau laiko praleidžiame prie ekranų bei bendraudami nuotoliniu būdu.

Svarbu ir tai, kad protingai ir iš anksto apgalvotą valgomojo erdvę esant poreikiui bet kada galima paversti į kitokioms veikloms puikiai tinkančią erdvę. Pavyzdžiui, galima transformuoti į trumpalaikę darbo vietą, erdvę vaikų darbeliams bei dirbtuvėms ir pan. Tad, jei leidžia galimybės, galima pagalvoti ir apie prie interjero derančią indaują, lentyną ar spintelę, kuriose galima bus laikyti ir rečiau naudojamus įrankius ar kitus reikalingus daiktus.

Atskira vieta sveikiems įpročiams

Atskiras valgomasis padės formuoti bei išlaikyti ir sveikesnius valgymo įpročius, kai valgysime visada toje pačioje atskiroje erdvėje, o ne virš garuojančių puodų ar įsistebeiliję į ekranus. Tyrimai rodo, kad nesugebėjimas susikoncentruoti valgant gali net privesti prie nutukimo. Juk tikriausiai ne kartą teko pastebėti, kad kuomet valgome žiūrėdami kokį filmą, suvalgome kur kas daugiau nei iš tikrųjų norėjosi.

Taip pat, patariama būnant valgomajame telefonus ir kitus blaškančius įrenginius palikti už valgomojo erdvės ir skirti laiko sveikiems valgymo įpročiams. O ir namuose kiekviena erdvė įgaus savo prasmę – svetainėje galėsite mėgautis pramogomis, valgomajame – džiaugtis maistu ir artimųjų draugija.

Paspaudę nuorodą rasite platų valgomojo bei kitų baldų pasirinkimą. Kurti namų jaukumą paprasta pasirinkus funkcionalius, aukštos kokybės ir nepriekaištingo dizaino baldus.


Šiame straipsnyje: valgomasisbaldainamai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių