Kviečia suskubti: vaikų sveikatos pažymomis pasirūpino vos ketvirtadalis

  • Teksto dydis:

Sostinės savivaldybė kviečia profilaktiniais vaikų sveikatos patikrinimais pasirūpinti jau dabar, nelaukiant rudens.

Vilniuje ugdymo įstaigas lanko apie 100 tūkstančių vaikų ir visi jie turės pasitikrinti sveikatą prieš naujus mokslo metus. Per du vasaros mėnesius  sveikatos priežiūros įstaigų išrašė apie 24 tūkst. elektroninių vaiko sveikatos pažymėjimų. Patikros pažymėjimai galioja vienerius metus nuo jų užpildymo dienos. Vilnius pirmasis įsivedė elektroninius vaiko sveikatos pažymėjimus – tai reiškia, kad tėvams nebereikia gaišti laiko ir nešioti pažymų iš poliklinikos į mokyklą ar darželį, rašoma savivaldybės išplatintame pranešime.

„Džiaugiuosi, kad pasitelkus inovatyvias technologijas nuo šių metų pradžios sėkmingai modernizavome vilniečiams tėveliams svarbias paslaugas –darželinukui susirgus ar dėl kitų priežasčių apsilankius pas gydytoją, tėveliams nebereikia pateikti popierinių pažymų darželiams. Tai palengvina ir mokesčių už vaiko maitinimą mokėjimų administravimą ir supaprastins vidaus apskaitą pačiuose darželiuose. Todėl labai kviečiu kuo skubiau patikrinti vaikų sveikatą ir tokiu būdu išvengti eilių prieš rugsėjį“, – sako Vilniaus vicemerė Edita Tamošiūnaitė.

Profilaktiškai tikrintis sveikatą ir apsilankyti pas savo šeimos gydytoją ar vaikų ligų gydytoją bei gydytoją odontologą privaloma visiems vaikams, lankantiems mokyklas ir darželius.

Sveikatos įstaigos primena, kad pas gydytoją, prie kurio vaikas ar pilnametis mokinys yra prirašytas, bei gydytoją odontologą reikia  užsiregistruoti iš anksto. Profilaktinis vaiko sveikatos patikrinimas tiek pas šeimos gydytoją, tiek pas gydytoją odontologą yra nemokamas. Patikrinimai apmokami Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis.

Duomenys, susiję su moksleivio sveikatos pažymėjimu, tvarkomi elektroniniu būdu ir yra automatiškai perduodami į Vaikų sveikatos stebėsenos informacinę sistemą.

Susipažinti su darželinukų sveikatos pažymėjimų duomenimis patys darželiai Elektroninėje sistemoje kol kas dar neturi galimybių, bet tėvai turi galimybę patys internetinėje svetainėje www.esveikata.lt  sugeneruoti pažymos peržiūros kodą ir jį perduoti darželių sistemos internetinėje svetainėje https://svietimas.vilnius.lt  skiltyje „Mano darželis“, pasirenkant „Pažymos“ meniu punktą.

Sparčiai augančiame Vilniuje ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo įstaigas lanko beveik 100 tūkst. vilniečių: savivaldybės darželius lanko daugiau kaip 29 tūkst. vaikų, mokyklose mokosi daugiau kaip 66 tūkst. moksleivių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir

ir portretas
vel Andriukaitis prievartaus seimas del skiepu juk briuselis ir dirba ta linkme kad sumazint zmoniu skaiciu ir tam tinka visos priemones....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių