Pereiti į pagrindinį turinį

Laisvės alėjos muzikantai: per valandą – 100 litų uždarbis

2013-06-11 19:00
Laisvės alėjos muzikantai: per valandą – 100 litų uždarbis
Laisvės alėjos muzikantai: per valandą – 100 litų uždarbis / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Laisvės alėjoje – daugiau muzikos. Ir ne tik todėl, kad vasara. Pasibaigus mokslo metams, pagrindinėje Kauno pėsčiųjų gatvėje savo įgūdžius demonstruoja muzikos mokyklų auklėtiniai. Jiems tai ir proga patirti nepažįstamos auditorijos reakciją, ir – užsidirbti.

Prie vienos kavinukės susėdęs muzikavo duetas – akordeonistas ir gitaristas. „Mes – Juozo Gruodžio konservatorijos studentai, o čia grojame, nes turime laisvo laiko“, – pasakojo akordeonistas Aidas Kvetkauskas, kilęs iš Druskininkų, studijuojantis Kaune.

Studentai sakė dažnai muzikuojantys gatvėse, nes taip ir smagiai laiką praleidžia, ir užsidirba. „Kartu grojame pirmąkart, tačiau atskirai esame groję ne kartą“, – aiškino elektrinę gitarą brazdinęs Povilas Karmonas.

Gatvės muzikantai atsinešė ir nuosavą garso kolonėlę, kurią prie elektros tinklo prijungė pačioje kavinėje. „Verslininkai visai neprieštarauja – anaiptol, džiaugiasi, nes muzika sukuria gerą atmosferą, klientai, skambant lengvai muzikai, gali papietauti smagesnėje aplinkoje“, – sakė A.Kvetkauskas.

Gatvės muzikantai pasakojo, kad jų uždarbis labai priklauso nuo grojamos muzikos. Esą daugiausia pinigų praeiviai negaili linksmų polkučių atlikėjams, bet jie tokios muzikos negroja. Jų repertuare daugiausia – populiarioji klasika.

„Žinoma, uždarbis dar labai priklauso ir nuo oro, savaitės dienos, praeivių centre srauto“, – pastebėjo P.Karmonas.

Iš pirmo žvilgsnio sunku patikėti – per valandą gatvės muzikantai gali užsidirbti 100 litų. „Nesunkiai. Esu per dvi savaites užsidirbęs ir 900 litų“, – įtikinėjo gitaristas.

Studentai teigė nė nesvarstantys galimybės vasaromis vykti uždarbiauti į užsienį – kuo puikiausiai galima išsiversti ir čia.

Laisvės alėjoje smuiką čirpinusi vienuolikmetė Eglė sakė čia griežianti todėl, kad per vasaros atostogas neturi ką veikti namuose.

„Geriau jau ką nors naudingo nuveikti, negu be reikalo trintis kieme“, – svarstė dvejus metus smuiku besimokanti groti mergaitė.

Indelį pinigams jaunoji gatvės muzikantė pasistatė ne šiaip sau, nes turi tikslą – ji taupo naujam dviračiui. Sakė, kad jau nedaug trūksta.

„Žinoma, kartais už gautus pinigus su draugėmis nusiperkame ledų, bet kai daugiau uždirbu, viską metu į taupyklę“, – didžiavosi jaunoji smuikininkė.

Mergaitė pasakojo, kad būna įvairių dienų – kartais gauna vos kelis litus, tačiau yra buvę, kad per dvi valandas surinko net 100 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų