Pereiti į pagrindinį turinį

Ledas guldo miestiečius

2007-12-31 09:00

Pakitusios oro sąlygos savaitgalį sukėlė sumaištį ne vien čiuožykla virtusiose miesto gatvėse, bet ir ligoninių priimamuosiuose.

Kone kiekvienas sostinės gatvėse sutiktas vilnietis bečiužinėdamas šaligatviais keikė miesto komunalininkus. „Kažkokia katastrofa – keliai nubarstyti, bet vistiek šiek tiek slidūs, o kalbant apie pėsčiųjų zonas išvis žodžių trūksta. Ką jau kalbėti apie šaligatvius miegamuosiuose rajonuose“, - piktinosi vilnietė pensininkė Laima Strazdienė.

Toks traumuotųjų antplūdis visiškai užtvindė traumatologijos priimamųjų skyrių koridorius, čia nusidriekė ilgos eilės. Dar penktadienio vakarą, į Vilniaus greitosios pagalbos universitetinę ligoninę buvo pristatyta per šimtą gyventojų. Dauguma jų patyrę kojos ar rankų lūžius. Anot ligonius registruojančių darbuotojų, didžiausias traumuotų vilniečių antšlagas buvo šeštadienį. Tądien į medikus dėl paslydimų kreipėsi net 259 miestiečiai, tačiau jau vakar, pagerėjus oro sąlygoms ir pagaliau susigriebus komunalininkams, sužalotųjų pristatyta vos per pusantro šimto.
Vakar vakarą Greitosios pagalbos universitetinėje ligoninėje sutikti pacientai neslėpė, kad laukti tenka ne vieną valandą. „Na va, laukiu jau trečia valanda ir, panašu, kad netrukus galėsiu patekti apžiūrai. Stipriai paslydau tik išėjus pro laiptinės duris. Ko gero bus lūžus ranka“, - neslėpdama, skausmo perkreiptu veidu, sakė pusamžė moteriškė.
Lūkuriuojantys prie gydytojo kabineto durų tarpusavyje šnekučiavosi, dalijosi įspūdžiais nuo pirmojo prigulimo ant ledo iki „kelionės“ ligoninės automobiliu į priimamąjį.

Gatvėse būklė nepakito

Tuo metu miesto meras Juozas Imbrasas nėra tokios skeptiškos nuomonės apie komunalininkus ir jų nuveiktus darbus: „Tarnybos dirba ir visi keliai yra puikiai barstomi. Mes sekėme prognozes ir žinojome, kad bus slidu, todėl visos tarnybos buvo pasiruošusios“, - šeštadienį kalbėjo miesto galva. Ir išties - šeštadienį sostinės gatvėse autoįvykių užfiksuota ne ką daugiau nei vidutiniškai jų būna per parą – 90.
Kalbėdamas apie slidžius šaligatvius, meras pastebėjo, kad savivaldybė negali sužiūrėti kiekvieno kvadratinio metro mieste. „Mes kviečiame visus organizacijų vadovus pasirūpinti savo teritorija ir administracinių pastatų prieigomis. Visi kartu turime pasirūpinti vilniečiais, kadangi kiekvienas sumušimas ar sulaužytas pirštas gali sugadinti šventinę nuotaiką“, - skatino pilietiškumą J.Imbrasas.

„Karšta“ visoje Lietuvoje

Dėl stipraus apledėjimo penktadienio naktį, nutrūkus laidams, vakarų Lietuvoje išsijungė keturios transformatorių pastotės. Be elektros buvo likę Šilalės rajono, Laukuvos, Rietavo ir Endriejavo gyventojai. Tačiau iki šeštadienio vakaro minėtų rajonų gyventojams elektros tiekimas sugrąžintas.
Antrame pagal dydį Karmėlavos oro uoste penktadienį vakare nuo tako nuslydo Airijos bendrovės „Ryanair“ lėktuvas „Boeing“. Tačiau aviacijos specialistai neskuba teigti, kad lėktuvas su keleiviais nuslydo dėl plikšalos. Anot jų, kilimo ir tūpimo takas buvo tvarkingas.
Į Dubliną turėjęs skristi lėktuvas vėlavo penketą valandų. Pasak Civilinės aviacijos administracijos direktoriaus pavaduotojo Alvydo Šumsko, nei žmonės, nei lėktuvas per šį incidentą rimčiau nenukentėjo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų