Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviai prie ambasados Vilniuje reiškia solidarumą su ukrainiečiais

2014-02-19 09:01
B. Barausko / BFL nuotr.

Lietuviai trečiadienį prie Ukrainos ambasados Vilniuje reiškia paramą ukrainiečiams, prieš kuriuos valdžia sutelkė gausias saugumo pajėgas.

Prie diplomatinės atstovybės lietuviai deda gėles, dega šimtai žvakių. Taip atiduodama pagarba dešimtis žuvusiųjų per susirėmimus sostinėje Kijeve.

Į paramos akciją kartu su dar keliomis dešimtimis jaunų žmonių trečiadienio rytą atėjusi 21 metų studentė Laura Juozaitytė sakė, kad lietuviai negali likti abejingi įvykiams Ukrainoje, prisimindami paramą, kurios patys sulaukė per sovietų agresiją 1991 metais.

"Jauni žmonės negali likti abejingi. Prezidento Viktoro Janukovyčiaus valdžia yra tragiškai korumpuota. Ukraina turi sulaukti pokyčių ir aplinkinės tautos negali būti abejingos", - BNS sakė L.Juozaitytė.

Antradienį per smurto bangą Kijeve žuvo mažiausiai 25 žmonės, Ukrainos sostinėje tęsiantis protestams prieš prezidentą V.Janukovyčių. Saugumo pajėgos bando išstumti demonstrantus iš Nepriklausomybės aikštės, tačiau sulaukia pasipriešinimo.

Prie ambasados atėjęs Rytų Europos studijų centro ekspertas Laurynas Kasčiūnas sakė, kad Vakarai turi nedelsti įvesti sankcijas už smurtą atsakingiems pareigūnams. Jo teigimu, įvykiai Ukrainoje yra revoliucija, o ne pilietinio karo užuomazgos.

Tokios pat pozicijos laikėsi ir palaikymo akcijoje apsilankęs Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslo instituto dėstytojas Vytis Jurkonis. Pasak jo, šalyje vyksta ne ukrainiečių karas prieš ukrainiečius, o režimų nusivylusių žmonių protestas ir valdžios bandymas jį numalšinti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų