Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviška biurokratija „Lidl“ įvarė šoką

2016-10-13 13:19
BNS inf.

Buvusį Kelių policijos pastatą Vilniaus Giraitės gatvėje beveik už 2,5 mln. eurų įsigijusi bendrovė "Lidl Lietuva" niekaip negali pajudinti projekto į priekį.

A. Ufarto / BFL nuotr.

Prekybininkai pastato negali nei griauti, nei remontuoti. "Lidl" kreipėsi ir į prezidentę su skundu, kad užsienio kapitalo įmonei taikomi dvigubi standartai. Dėl to bendrovė ketina reikalauti iš valstybės atlyginti žalą, rašo portalas 15min.lt.

"Lidl", kaip privačiam Vokietijos kapitalo subjektui, veikiančiam 30 pasaulio šalių, yra sunkiai suvokiamas ir suprantamas toks valstybės turto valdymo modelis", - rašo prezidentei, Vilniaus miesto merui, Kultūros ministerijai ir vyriausybei "Lidl" vadovai. Jie piktinasi, kad valstybė nieko neleidžia daryti su įsigytu buvusiu Vilniaus kelių policijos pastatu.

Projektas užstrigo Kultūros paveldo departamente po to, kai pavasarį įsikišo architektų bendruomenė. Jų manymu, statinys yra vertybė. Vokietijos investuotojams tai sukėlė šoką, o kol vyksta ginčai - pastatą jau niokoja valkatos. "Lidl" į pastatą ketino investuoti 40 milijonų eurų ir ten įrengti savo biurus, tačiau dabar nieko negali daryti. Negana to, Vokietijos investuotojams dar gresia mokesčiai už nenaudojamą pastatą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų