Pereiti į pagrindinį turinį

L.Stankūnaitės akibrokštas policijai

2013-03-16 23:59

Ar iš Garliavos senelių namų paimta mergaitė jaučiasi saugi, gyvendama su motina? Tuo verčia abejoti valstybės saugomos Laimutės Stankūnaitės vakar išplatintas pareiškimas, kad ji nepasitiki ją saugančiais Kriminalinės policijos biuro pareigūnais. Moteris viešai reikalavo, kad būtų atšaukta apsauga.

Nori sprukti iš Lietuvos?

"Facebook" tinkle paskelbtame vaizdo įraše moteris teigia ne kartą ketinusi atsisakyti apsaugos, tačiau to padaryti jai esą nebuvo leista. Ji skundžiasi prastėjančia sveikata, suvaržytu gyvenimu ir kasdien ją lydinčia baime dėl galimo susidorojimo.

"Saugojamos gyvename tiek aš, tiek ir mano dukra. Esame iškankintos ir išvargintos. Esame nukentėjusios ir netekusios savo artimųjų. Mano sveikata kiekvieną dieną vis blogėja. Labai stipriai pradėjo ūmėti alergija. Kiekvieną dieną jau tris mėnesius vaikštau užtinusiom akim. Kankina baisus skausmas. Skauda pilvą, širdį. Jaučiuosi labai blogai, kankina nemiga. Matau, kaip kenčia mano dukrelė. Jai skauda galvą, pilvą", – guodėsi moteris.

Vakar viešojoje erdvėje pasirodė informacija, kad L.Stankūnaitė su dukra nori išvykti iš Lietuvos. Į tai iškart sureagavo Vaiko teisių apsaugos tarnyba, kurios atstovai teigė prieštaraujantys, jog mergaitė būtų išvežta į užsienį.

Keisti manevrai

L.Stankūnaitė dabar skundžiasi, kad dukra kankinasi, jog negali niekur eiti, negali bendrauti su savo artimaisiais.

"Esame labai smarkiai apribotos. Gyvename nepelnytą gyvenimą, esame įkalintos, mūsų teisės ir interesai, manau,yra niekinami, mes esame nevertinamos", – teigia L.Stankūnaitė.

Nors iki šiol tiek ji, tiek vaiko teisių apsaugos specialistai viešai tikino, kad iš Garliavoje gyvenančių senelių namų paimtos mergaitės gyvenimo sąlygos yra puikios.

Įrašas nufilmuotas šių metų sausio 20 d., tačiau paskelbtas vakar, praėjus beveik dviem mėnesiams.

"Yra žinių, kad Policijos departamento darbuotojai žinojo apie rengiamą mano sesers ir teisėjo Jono Furmanavičiaus nužudymą, tačiau nieko nepadarė, kad tam užkirstų kelią. Labai bijau dėl savo gyvybės ir gresiančio susidorojimo, todėl prašau pagalbos, padėkit mums", – vaizdo įraše kalba valstybės saugoma liudytoja.

Priekaištai stebina

Pasak Kriminalinės policijos biuro viršininko Algirdo Matonio, L.Stankūnaitės prašymas dėl apsaugos atsisakymo atmestas.

"Turime pakankamai daug informacijos, kad šiandien yra grėsmės, nuolatiniai grasinimai susidoroti, taip pat ir viešoje erdvėje, bandymai sužinoti mergaitės buvimo vietą ir organizuoti jos pagrobimą", – spaudos konferencijoje aiškino pareigūnas.

Žurnalistams replikavus, kad L.Stankūnaitė viešai dėsto, jog jokių pavojų esą nėra bei žeria priekaištus pareigūnams, kuriais nepasitiki, A.Matonis teigė, kad tokie moters kaltinimai nepagrįsti.

Pasak jo, rimtų konfliktinių situacijų su L. Stankūnaite pareigūnams nekilo.

"Ji turi ryšį internetu, nė karto jai nebuvo neleista su kažkuo susitikti ar praleisti laisvalaikį, pabendrauti. Jokių nepagrįstų suvaržymų nebuvo", - tikino A.Matonis.

Vaikas niekuo nesiskundžia

Vilniaus Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Lina Juškevičienė tikino, kad jos tarnyba nesulaukė jokių L.Stankūnaitės ar jos dukros nusiskundimų.

"Mes neturime duomenų, kad blogėtų vaiko sveikata. Medikų pagalba jai visuomet gali būti suteikta, bet jos tiesiog neprireikia. Vaikas bendrauja su draugais, giminaičiais, turi galimybes susitikti su tais, su kuriais nori ir su kuriais galima. Vaikas tikrai gyvena normalų gyvenimą. Mergaitė mums tikrai niekuo nesiskundė, ji guvi ir linksma. Ji džiaugiasi, kad gali bendrauti su vaikais eidama į mokyklą. Su motina ir dukra nuolat bendrauja psichologai", - pasakojo ji.


Seneliai iš anūkės žinių nebesulaukia

L.Stankūnaitės dukros senelis Vytautas Kedys vakar portalui kaunodiena.lt teigė, kad jokių žinių iš anūkės nebegaunantis jau porą mėnesių. "Jeigu ji mums ir rašo, laiškų mums niekas neperduoda. Kodėl taip yra? Labai gaila", – sakė V. Kedys.

Pasak jo, pernai metų pabaigoje perduotuose laiškuose mergaitė niekuo nesiskundė. Mergaitės senelė Laimutė Kedienė anksčiau yra sakiusi, kad anūkės laiškus sunku būdavo suprasti, juos vadino nerišliais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų