Lukiškių aikštė liepos 6-ąją virs „Laisvės karalyste“

Minint Valstybės (Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną ir Tautiškos giesmės dieną, Vilniaus savivaldybė šeštadienį, liepos 6–ąją, kviečia susirinkti Lukiškių aikštėje. Ten visą dieną vyks šventinis piknikas „Laisvės karalystė“.

Vilniečių ir miesto svečių Lukiškių aikštėje lauks daugybė smagių pramogų: mankštos, treniruotės, lauko žaidimai, proto mankštos, muilo burbulai, žonglierius ir batutai mažiesiems, senosios muzikos šokių programa. Iškylauti miesto centre kvies 15 restoranų ant ratų.

Ryte prasidės speciali šventinė programa „Laisvės karalystė“: istorikas Mindaugas Nefas atskleis ryškiausius ir įdomiausius Lietuvos istorijos ir karaliaus Mindaugo laikų faktus, linksmintis kvies muzikinio projekto „X Faktorius“ dalyvė Kristina Jurevičiūtė, lietuviško istorinio repo grupė „Šventinis Bankuchenas“, operos solistas Liudas Mikalauskas.

Vakare 21 val. kartu su viso pasaulio lietuviais Lukiškių aikštėje bus giedamas Lietuvos himnas. Po „Tautiškos giesmės“ giedojimo šventę tęs Marijono Mikutavičiaus pasirodymas.

Į  pikniką – nemokamu viešuoju transportu

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną Vilniaus gyventojai ir miesto svečiai viešuoju transportu visą dieną ir naktį iš 6-osios į 7-ąją d. galės keliauti nemokamai. Liepos 6-ąją sostinės autobusai ir troleibusai važiuos pagal sekmadienio ir šventinės dienos tvarkaraščius.

Naktiniai autobusai 101N, 102N, 103N, 104N, 105N, 88N keleivius nemokamai veš naktį iš liepos 6-osios į 7-ąją d. ir kursuos įprastu šeštadienio nakties grafiku.

Taip pat liepos 6-ąją  vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami nemokamai naudotis „Statyk ir važiuok“ aikštelėmis Ukmergės g. 246 (šalia PC „Senukai“), Sėlių g. 62 (Žvėryne) ir V. Gerulaičio g. 1 (priešais verslo centrą „Technopolis“) ir naujoje aikštelėje šalia Savanorių pr. 124.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių