Marše taisyklės negaliojo? Leidimas išduotas 7 tūkst. žmonių, bet dalyvavo apie 10 tūkst.

Šeštadienis „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ dalyviams buvo ypatingas. Nuo pat ankstyvo ryto iš Klaipėdos pajudėjo automobilių kolona, kuri finišavo Vilniuje. Maršo dalyviai rinkosi į Vingio parką, tačiau čia entuziastų būta gerokai daugiau, nei buvo nurodyta savivaldybės leidime.

Kaip skelbta anksčiau, leidimą išdavusios Vilniaus savivaldybės teigimu, renginyje dalyvauti galėjo iki 7 tūkst. žmonių.

Vilniaus Vingio parke šeštadienį į pagrindinį „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ renginį susirinko, preliminariai, apie 10 tūkst. žmonių, teigia policija.

Akcijos dalyviai siekė išreikšti protestą prieš Stambulo konvenciją ir kitas iniciatyvas, jų teigimu, nukreiptas prieš tradicinę šeimą.

„Tiksliai suskaičiuoti negalime, tai preliminariai gal apie 10 tūkst.“, – šeštadienio vakarą, praėjus maždaug pusantros valandos po mitingo pradžios, BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Leidimas mitingui buvo išduotas iki 21 val.

 

 

Parke besiburiantys žmonės nešėsi Lietuvos trispalves ir istorines vėliavas, dėvi tautinę atributiką. Nuo renginiui skirtos scenos skamba muzika, skanduojama „Lietuva, Lietuva“. Dalyviai sugiedojo šalies himną.

Renginio metu Prezidentūra išplatino Gitano Nausėdos sveikinimą Tarptautinės šeimos dienos proga. Jis rodytas ir renginyje. Sveikinime šalies vadovas teigė, kad vienos lyties asmenų santykiai turi būti sureguliuoti, tačiau laikantis Konstitucijos. G. Nausėda taip pat teigė, kad Lietuva šeimų labui padarė per mažai.

Maršo iniciatoriumi ir vadovu nurodomas buvęs „tvarkietis“ Raimondas Grinevičius, tarp organizatorių yra ir A. Orlauskas, Nacionalinio susivienijimo narys Algimantas Rusteika, tinklalapio infa.lt vadovas Arvydas Daunys.

Reaguojant į šį renginį, sostinėje panašiu metu vyko ir trys akcijos, nukreiptos prieš maršą. Vilniaus savivaldybės duomenimis, dvi iš jų leista organizuoti prie pėsčiųjų tilto, vedančio į Vingio parką, o vieną – prie Baltojo tilto.

Vienas iš renginio prie Baltojo tilto organizatorių, aplinkosauginio judėjimo „Fridays For Future“ atstovas Jokūbas Tvaska BNS sakė, kad šeima gali būti įvairi. „Šeima turi būti pagrįsta meile, pagarba vienas kitam, mes visi turime skirtumus, bet mes esame verti meilės Ir jei jų šeimos samprata yra labai siaura ir pagrįsta tik neapykanta, mūsų šeimos samprata yra labai įvairi ir jos pagrindinis punktas būtinai yra meilė ir pagarba“, – teigė jaunuolis.

Anot jo, renginys vyko kitoje miesto dalyje, nes nenorima galimos konfrontacijos su maršo dalyviais. Be to, vieta kita vieta pasirinkta ir simboliškai – kaip atstovaujančių kitokiam požiūriui.

Čia planuota, jog iš viso susirinks iki šimto žmonių. Renginio metu buvo sakomos kalbos, LGBT+ poezija, anekdotai, susirinkimas bus baigtas simbolinėmis laidotuvėmis.

„Mes palaidosime toksišką vyriškumą, homofobiją, ekologinę krizę ir visus kitus dalykus, kurių nenorime Lietuvoje“, – sakė J. Tvaska.

Į akciją prie Žvėryno tilto susirinko keliolika žmonių. Jie buvo nešini LGBT vėliavomis, plakatais užrašais anglų kalba „Meilė nėra nusikaltimas“, „Meilė yra meilė“, taip pat raginančiais ratifikuoti Stambulo konvenciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apie maršą

Apie maršą portretas
trumpai, apie kelis susirinkusius į lgbt susiėjimą - daug...

To laikraščio info

To laikraščio info portretas
Eik į savo istorijos šiukšlyną, apsišikęs komuniste ir antivalstybinių švenčių šventėjau

Kauno diena=delfi

Kauno diena=delfi portretas
FAKE NEWS
VISI KOMENTARAI 93

Galerijos

Daugiau straipsnių