Meilės dieną – šampano purslai

Gėrimų ekspertai artėjančią Valentino dieną siūlo paminėti ne įprastas romantiškas vakarienes lydinčiu vynu, o labiau išskirtinėms progoms tinkančiu šampanu.

"Šampanu galima ir pradėti, ir pratęsti, ir užbaigti Valentino dieną, mat šis gėrimas ne tik sukuria nekasdienišką atmosferą, bet ir sugeba prisitaikyti prie įvairiausių patiekalų", – sakė "Mineralinių vandenų" vyno ir šampano ekspertas Darius Voisiat.

Pasak jo, šampanas yra puikus aperityvas. Ragauti vieną arba su austrėmis, moliuskais, švelniais ir minkštais sūriais tinka sausas, tačiau švelnaus skonio elegantiškas šampanas "Nicolas Feuillatte Brut Réserve Particuliére".

Ieškantys ir klasikinio, ir modernaus šampano savybių galėtų rinktis "Piper Heidsieck Cuvée Brut", kurio skonyje juntama kremiškumo ir karamelės nata. Jis dera prie anties krūtinėlės, troškintos švelnios mėsos, netgi laukinės paukštienos su švelnesniu padažu.

Jei vakarienei planuojami rafinuoti patiekalai: žąsų kepenėlių paštetas, krabai, kepta antiena ar laukinė paukštiena grybų padaže, reikėtų pasidairyti išskirtinio gėrimo, pavyzdžiui, "Nicolas Feuillate 225 Vintage", kurio gamybai panaudoti vynai atskirai brandinti ąžuolo statinėse.

"Jei neplanuojate rimtos vakarienės, o norite pateikti tik subtilių užkandžių, pavyzdžiui, švelnių "Comte" ar "Brie" sūrių, puikiai derės "Piper Heidsieck Brut Rose Sauvage", "Nicolas Feuillate 225 Vintage", "Charles Heidsieck Brut Réserve" šampanai, o prie įvairiausio stiprumo ir intensyvumo pelėsinių sūrių geriau tiks pusiau sausas (angl. – demi-sec) šampanas", – patarė ekspertas.

Pasak jo, prie deserto reiktų rinktis pusiau sausą šampaną, pavyzdžiui, "Moet&Chandon Nectar Imperial", kuris nei spalva, nei egzotinių vaisių aromatu ir skoniu nenusileidžia sausiems šampanams, o dėl didesnio saldumo puikiai dera prie pyrago su raudonomis uogomis ar slyvomis, prancūziškų blynelių, desertų su kriauše.

"Kad ir kokį šampaną pasirinktumėte, svarbiausia, kad jis atliktų esminę savo užduotį – padovanotų ragaujantiems gražių įspūdžių puokštę", – sakė vynų ir šampanų žinovas D.Voisiat.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių