Pereiti į pagrindinį turinį

Meras A.Zuokas patarėjus keičia lyg kojines

2012-05-17 05:00
Meras A.Zuokas patarėjus keičia lyg kojines
Meras A.Zuokas patarėjus keičia lyg kojines / Tomo Lukšio (BFL) nuotr.

Atrodo, kad arba ilgai išbūti šalia mero Artūro Zuoko per sunku, arba miesto vadovas savo pavaldiniams kelia neįgyvendinamas užduotis. Gausiausią patarėjų būrį pasitelkęs sostinės meras ir keičia juos itin dažnai. Vieniems randa geresnę vietelę, kitų – atsisako.

Padės privatizuoti?

Artimiausioje Vilniaus mero aplinkoje – pokyčiai. Politiką pastarosiomis dienomis apleido iškart du jo patarėjai. Tačiau A.Zuokas ilgai nesnaudė – byrančią komandą papildė ištikimu bendražygiu, dirbusiu prezidentui Valdui Adamkui.

Vilniaus mero komandą prieš porą savaičių kartu apleido net du patarėjai – Kęstutis Binkauskas ir Jurijus Čekurišvilis. Abu iš mero patarėjo pareigų pasitraukė savo noru.

Verslininkas K.Binkauskas – bene ilgiausiai merijoje dirbęs patarėjas. Į savivaldybę pakviestas konservatorių mero Viliaus Navicko, jis tarnavo ir jo įpėdiniui Raimundui Aleknai, o su A.Zuoku dirbo daugiau nei metus.

Galiausiai jam buvo pasiūlytos aukštesnės ir solidesnės pareigos. K.Binkauskas jau porą savaičių darbuojasi savivaldybei priklausančioje bendrovėje „Šiaurės miestelis“ – jam patikėtos direktoriaus pavaduotojo vystymui pareigos. Kiek K.Binkauskas uždirbs, kol kas neskelbiama.

„Niekur nepabėgau. Man tiesiog pasiūlė kitas pareigas. Dabar laikysiu ranką arčiau pulso. Ir toliau dalyvausiu pasitarimuose pas merą. O atlyginimas čia – tikrai ne per didžiausias“, – kalbėjo K.Binkauskas.

Verslininkas ilgus metus dirbo statybų sferoje, merijoje kuravo privatizavimo projektus.

Matyt, ne sutapimas, kad bendrovei „Šiaurės miestelis“ savivaldybė ne taip seniai perdavė veik 200 vertingų butų pačiame miesto centre, taip pat prie Neries, Valakampiuose. Valdžia neslepia, kad tikslas – juos privatizuoti ir taip papildyti kiaurą biudžetą.

Pasuko į aviaciją

Dar vienas mero patarėjas – J.Čekurišvilis, ilgą laiką mėgino padėti įgyvendinti A.Zuoko svajonę – įsteigti savivaldybei priklausančias oro linijas. Tačiau balandžio pabaigoje mero komandą jis paliko.

„Nieko neatsitiko, meriją palikau abipusius susitarimu. Taip įvyko dėl mano užimtumo, tai nutarėme laikinai nutraukti bendradarbiavimą. Lieku dirbti pas merą visuomeniniais pagrindais“, – paaiškino J.Čekurišvilis.

Karštligiškai jau kokį pusmetį investuotojų į oro linijų bendrovę ieškantį, bet taip jų ir nerandantį A.Zuoką jis patikino konsultuosiantis minėtais klausimais ir toliau.

J.Čekurišvilis mero patarėjo postą iškeitė į, jo žodžiais, darbą tarptautinėje bendrovėje. Jos veikla – programinės įrangos tiekimas aviacijos srityje veikiančioms įmonėms.

Dar vienas verslininkas

Tačiau A.Zuokas be naujų patarėjų, nors jų, išėjus K.Binkauskui ir J.Čekurišviliui, būtų likę septyni, ilgai neištvėrė. Patarinėti greitai pakviestas senas A.Zuoko bičiulis, partijos kolega Benas Renatas Baltusis. Jis su A.Zuoko partija bandė tapti tarybos nariu, tačiau rinkėjų pasitikėjimo nesulaukė.

B.R.Baltusis – verslininkas, vadovauja bendrovei BRBB. Įmonė užsiima tarptautine prekyba, tiekėjų paieška. 2004-aisiais verslininkas yra dirbęs prezidento V.Adamkaus rinkimų štabe.

Susisiekti su B.R.Baltusiu ir paklausti, kas privertė pelningą veiklą keisti į politinio pasitikėjimo pareigybę, „Vilniaus dienai“ nepavyko. Regis, naujasis A.Zuoko patarėjas ir toliau tvarko verslo reikalus – bendrovės BRBB administratorė informavo, kad jos direktorius artimiausias dvi savaites praleis komandiruotėje Italijoje. Mero patarėju jis įdarbintas balandžio pabaigoje, dirba 0,75 etato.


Be pagalbos negali

A.Zuokas – vienintelis iš Lietuvos merų sutelkė tokį gausų būrį patarėjų. Jam talkina net devyni asmenys – be jau minėto B.R.Baltusio, A.Zuokui patarinėja Vitalijus Besakirskas, Eduardas Krikščiūnas, Justas Pankauskas, Henrichas Peško, Rasa Adelė Razgaitis, Gintaras Sodeika, Janas Tomaševičius ir Birutė Varnienė.

6 – tiek savivaldybėje yra mero patarėjų etatų. Vidutinė patarėjo alga popieriuje – didesnė nei paties mero. Ji siekia 5147 litus. Nesunku suskaičiuoti: 10-ies A.Zuoko patarėjų paslaugos mokesčių mokėtojams per mėnesį atsieina kiek daugiau nei 30 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų