Pereiti į pagrindinį turinį

Meras kviečia kavos

2008-12-23 09:00
Meras kviečia kavos
Meras kviečia kavos / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Atsiliepė: mero kvietimą pabendrauti kavinėje internete radusi kaunietė Irena į susitikimą atsivedė kaimyną.

Pirmajame neformaliame pasimatyme su Kauno vadovu Andriumi Kupčinsku pabendrauti panoro pensininkė, abiturientas ir studentė.

Kad paklaustum mero, kodėl neišasfaltuotas kelias ar už kurį kandidatą jis būtų balsavęs JAV rinkimuose, nebūtina belstis į miesto vadovo kabineto duris. Pasimatymai su miesto vadovu turėtų virsti kiekvienam miestiečiui prieinama kasdienybe. A.Kupčinsko iniciatyva kiekvieną savaitę įvairiose miesto centro kavinėse žadama rengti neformalius susitikimus su gyventojais.

Praėjusią savaitę vykusį pirmąjį susitikimą "Miesto sode" drumstė tai, kad dar buvo nepasibaigęs miesto tarybos posėdis, tuo metu kaip tik buvo sprendžiamas "Romuvos" kino teatro akcijų išpirkimo klausimas.

Ištrūkęs iš posėdžio ir pusvalandį pavėlavęs, meras kavinėje neužsisakė jokio gėrimo, iš rankų nepaleido mobiliojo ryšio telefono, rašė trumpąsias žinutes, o atsiliepdamas telefonu pranešdavo: "Tuoj būsiu." Prie šešių vietų apskrito stalo tilpę susitikimo dalyviai nenorėjo taip lengvai paleisti miesto vadovo ir ignoruodami jo žvilgčiojimą į laikrodį bėrė vis naujus klausimus.

"Kodėl Pramonės prospekto 71 namo įvažiavimo kelias liko neišasfaltuotas?" – merą kalbino pensininkė Irena, spėjusi papasakoti savo gyvenimo istoriją. Meras žadėjo pasidomėti moters išdėstyta problema, o į kitus neformalius susitikimus žadėjo atsivesti už vieną ar kitą sritį atsakingus savivaldybės tarnautojus.

"Bent jau politinio pasitikėjimo tarnautojus priversime ateiti, o kitų administracijos darbuotojų versti dirbti po darbo valandų negalime", – patikslino meras.

Aktyvus abiturientas žėrė klausimus iš įvairių sričių: kaip atgaivinti Kauno fortus, ar Vilnius trukdo Kaunui, kodėl Vilniaus savivaldybėje mažiau tarnautojų nei Kauno, kaip kovoti su korupcija? Žodžio sulaukusi studentė pasidomėjo, kaip savivaldybė bendradarbiauja su universitetais.

Apipiltas klausimais A.Kupčinskas vylėsi, kad ateityje tokie susitikimai su visuomene vyks diskusijų forma, pasisėdėjimai aktyvins vakarinį gyvenimą mieste.

A.Kupčinsko žiniomis, kai kuriose Europos šalyse jau įprasta, kad savivaldybės darbuotojai ketvirtadieniais po darbo savo laisvalaikį skiria neformaliai pabendrauti su miestiečiais viešosiose erdvėse.

Prie apskritojo stalo diskusiją stebėjo KTU Karjeros centro atstovai, kurie praėjusį mėnesį organizavo kūrybines, miestui atgaivinti skirtas dirbtuves "Future City Game Kaunas". Jų metu ir kilo idėja paskatinti miestiečius aktyviau bendrauti su miesto valdžia neformalioje aplinkoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų