Pereiti į pagrindinį turinį

Mere, kada įkurtuvės?

2010-07-31 07:01
Statybos: pernai mero būsimus namus vėjai košdavo kiaurai – nebuvo nei langų, nei durų. Šiemet iš išorės namas atrodo beveik baigtas, teliko įrengti vidų.
Statybos: pernai mero būsimus namus vėjai košdavo kiaurai – nebuvo nei langų, nei durų. Šiemet iš išorės namas atrodo beveik baigtas, teliko įrengti vidų. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Sostinės mero Viliaus Navicko didžiulio namo prestižiniame Žvėryno rajone statybos pasistūmėjo į priekį, tačiau įkurtuvių puotos pirmajai miesto porai teks palaukti.

Tviska marmuru

Praėjusių metų rugpjūtį pilį ar bent jau kelių butų namą primenantį statinį buvo galima pavadinti plytų kalnu.

Šiandien net statybų dulkėmis aptraukto pastato fasadas švyti. Išorines namo sienas dengia masyvios smėlio spalvos plytelės iš marmuro. Vėjui kedenant namą pridengusią statybinę plėvelę, saulės šešėlius gaudo sudėtų langų stiklai. Pernai mero būsimuosius namus vėjai košdavo kiaurai – nebuvo nei langų, nei durų.

Darbo dienomis statybvietėje burzgia traktorius, zuja darbininkai. Tačiau nuo žurnalistų akis jie suko į šalį ir į jokias kalbas nesileido. Tiesa, įkišti nosies į pastato vidų nedraudė.

Kol kas žiūrėti nelabai yra į ką. Namo viduje sukrautos statybinės medžiagos ir, akivaizdu, kad darbų galo dar nematyti. Nuveikta tiek, kas paprastai vadinama daline apdaila. Išvedžiota elektros instaliacija, sienose kyšo laidai. Matyt, meras turi daug įvairios technikos, nes elektros lizdų įrengta tiek, kad niekada nepritrūktų.

Tikisi baigti per metus

Koridoriuje ant molbertą primenančios lentos pakabintas pastato planas. Iš jo matyti, kad V.Navicko šeima mėgsta dideles erdves ir išskirtinius aplinkos puošybos elementus.

Mero namas prilygsta maždaug trijų aukštų pastatui. Regis, statybos vykdomos maksimaliai išnaudojant detaliajame plane nustatytas ribas. Pastato aukštis siekia apie 12 m. Erdviame kieme trykš ištaigingas fontanas, pastato stogas įrengtas kaip prabangi mansarda.

Projektuodamas namus V.Navickas neužmiršo ir savo pomėgių. Aistringas baikeris architektų paprašė name rasti vietos liftui, kuriuo į namo mansardą būtų galima užkelti net motociklą.

Kada Navickai švęs įkurtuves?

"Sunku pasakyti. Gyvenimas toks, kad visko atsitinka: vieni žmonės miršta, kiti gimsta. Jokių užduočių nesame išsikėlę – darbai juda taip, kaip juda. Per metus, matyt, bus baigta", – dienraščiui sakė mero žmona Jolanta Navickienė. Iš pirmosios miesto ponios balso buvo justi, kad kalbėti apie grandiozines statybas jai nėra malonu. J.Navickienė nesileido į detales ir tarusi vos kelis sakinius suskubo nutraukti pokalbį.

Mero užmojai plačiausi

Rūmus Žvėryne V.Navickas sumanė pasistatyti dar būdamas paprastu miesto tarybos nariu. Sėlių gatvės gyventojai įnirtingai priešinosi statyboms, išreikalavo, kad projektas būtų ne kartą peržiūrėtas.

"Vilniaus dienos" žiniomis, mero namas buvo šiek tiek "pastumtas", mat pirminis projektas ne iki galo atitiko atstumo iki kitų pastatų standartus, taip pat pakeista ir daugelis kitų pastato duomenų. Galop dokumentai buvo sutvarkyti taip, kad prie V.Navicko namo negalėtų prikibti net genialiausi teisininkai.

Žvėryne apstu prabangių privačių namų. Tačiau tokio dydžio pastato kaip būsimieji mero namai reikėtų gerokai paieškoti.

Tai bus jau šeštas V.Navicko namas. Be penkių gyvenamųjų namų sostinėje ir Molėtų rajone, merui priklauso septyni žemės, miško, sodo sklypai ir vandens telkiniai Vilniuje bei Trakų ir Molėtų rajonuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų