Pereiti į pagrindinį turinį

Mero taupumo receptas

2009-04-29 09:00
Svajonė: V.Taraškevičius mero patarėjo kėdėje tikisi išbandyti ką nors naujo.
Svajonė: V.Taraškevičius mero patarėjo kėdėje tikisi išbandyti ką nors naujo. / Tomo Raginos nuotr.

Raginantis taupyti Kauno meras Andrius Kupčinskas įdarbino naują patarėją. Neoficialiai kalbama, kad miesto vadovas ketina perstumdyti ir kitų patarėjų kėdes.

Versle uždirbo daugiau

Kalbos, kad įpusėjus kadencijai A.Kupčinskas pageidauja permainų savo komandoje, netruko išsipildyti. Meras į patarėjo postą pakvietė daugiau kaip dešimt metų fotografijos paslaugų versle dirbusį Valdemarą Taraškevičių. Nuo balandžio 7-osios jis merui pataria savivaldybės kontroliuojamų įmonių ir įstaigų valdymo optimizavimo, būstų renovavimo ir energetikos klausimais.

"Gavau pasiūlymą, ir jis mane tenkino. Aišku, atlyginimas čia neįspūdingas, ne toks, kaip versle, bet man jis nėra labai aktualus. Per savo gyvenimą jau šiek tiek užsidirbau. Tiesiog įdomu kažką naujo išbandyti", – aiškino V.Taraškevičius. Jis neabejoja, kad kompetencijos patarti merui pakaks. Patarėjas yra baigęs įmonių valdymą tuometiniame Kauno politechnikos institute, apie penkiolika metų vadovavo įmonei "Valbora", buvo jos savininkas.

Naujasis patarėjas tikino, kad mero pasiūlymas ateiti dirbti į savivaldybę jam buvo netikėtas, tačiau daugiau aplinkybių nebuvo linkęs komentuoti. "Su meru nebuvome draugai, bet, matyt, jis apie mane žinojo. Klauskit jo paties dėl pasirinkimo", – išsisuko V.Taraškevičius.

Prijaučia mero partijai

Naujasis miesto vadovo patarėjas pirmiausia susidomėjo "Autrolio" ir "Kauno autobusų" veikla, tačiau kol kas negalėjo atsakyti, ar įmonės bus sujungtos į vieną, ar bus mažinamos jų administracijos. Situacijai įvertinti sudarytos trys darbo grupės, atliekamas valdymo ir gamybos auditas, poreikių analizė. Rezultatai turėtų paaiškėti birželio pabaigoje, tada ir bus imamasi sprendimų.

V.Taraškevičius atkreipė dėmesį, kad "Autrolis" neturi direktoriaus. Šias pareigas nuo pernai rudens laikinai eina Alvydas Gineitas. Tačiau patarėjas į šį reikalą nenori kištis. "Tai jau ne mano reikalas. Tam yra taryba, meras, jie sprendžia. O mano tikslas – kad mažiau klaidų būtų pridaryta", – aiškino V.Taraškevičius.

Buvęs komjaunimo sekretorius 1997-aisiais savivaldybių tarybų rinkimuose Kaune kandidatavo Lietuvos centro sąjungos sąraše. Dabar V.Taraškevičius tikino nepriklausąs jokiai partijai. "Prijaučiu konservatoriams", – pripažino patarėjas, tačiau pažadėjo, kad savivaldybės kontroliuojamose įmonėse nebus vykdomas valymas pagal partinę liniją.

Per trumpos rankos

"Reikalingas toks žmogus, nes mano rankos nuo įmonių buvo tolokai", – teigė miesto vadovas. Pasak A.Kupčinsko, V.Taraškevičių jis pažinojo iš anksčiau ir neabejoja jo kompetencija, patirtimi bei ryšiais su ministerijomis.

Paklaustas, ar raginantis visus taupyti meras negalėjo išsiversti be naujojo patarėjo, miesto vadovas aiškino, kad šioje srityje esą sutaupyta pakankamai. "Betaupant ir funkcijų galima nebevykdyti", – ironiškai atkirto A.Kupčinskas.

Meras nenorėjo nei patvirtinti, nei paneigti kalbų apie tai, ar bus daugiau pasikeitimų patarėjų komandoje. Merui finansų klausimais pataria Liucija Ančerevičienė, socialiniais klausimais – Edita Gudišauskienė. Daiva Lebeliūnaitė yra patarėja viešiesiems ryšiams.

Mero sprendimas įdarbinti naują žmogų nustebino miesto opoziciją. "Ar meras turi savo galvą, ar ne? Gal naujas patarėjas reikalingas, kad patartų neatsisakyti pinigų kanceliarinėms reikmėms? O gal čia jo idėja išleisti nemokamų atostogų mažiausiai savivaldybėje uždirbančius žmones?" – ironizavo Liberalų ir centro sąjungos narys Kęstutis Mikėnas. Jo manymu, geriausiu mero patarėju galėtų būti jo bendrapartietis Arvydas Garbaravičius. "Kai A.Garbaravičius buvo Kauno meru, jo patarėju dirbo A.Kupčinskas. Dabar jie galėtų pasikeisti", – šypsojosi K.Mikėnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų